Yeni imar yönetmeliğinin uygulama tarihi ertelendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 11 Şubat 2012’de yürürlüğü girmesi gereken yeni imar yönetmeliğinin...

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 11 Şubat 2012’de yürürlüğü girmesi gereken yeni imar yönetmeliğinin uygulama tarihi ertelendi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Akaydın tarafından talep edilen 80 milyon liralık borçlanma yetkisi talebini kabul etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayı olağan meclis toplantısı Belediye Kültür Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, 11 Kasım 2011 tarihinde belediye meclisinde kabul edilen ve 11 Şubat 2012’de yürürlüğe girmesi gereken yeni imar planı da ele alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tip imar uygulamalarına aykırı olduğu için uyardığı, vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının çeşitli gerekçelerle itiraz ettiği yeni imar yönetmeliğinin uygulama tarihi meclis üyelerinin oy birliğiyle ertelendi. Meclis, bakanlık uyarısının ve itirazların da ilgili komisyon tarafından değerlendirilmesini karar bağladı. Meclis bunun için süre tayin etmedi.
Meclis üyeleri yönetmelikle ilgili gündem maddesini görüşürken süre sınırlaması getirilip getirilmemesi konusunda fikir ayrılığına düştü. AK Parti ve MHP grupları komisyonunun belli bir süreye bağlı kalmadan çalışmalarını tamamlamasını isterken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile bazı CHP’li meclis üyeleri bunun aksini savundu. CHP’lilerden bazıları komisyonun çalışmasını 2 ya da 3 ayla sınırlandırmasını istedi. Ancak bu talep özellikle ilçe belediye başkanları tarafından itiraz gördü. Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı belediye başkanları süre sınırlaması getirilmesi halinde büyük sıkıntı yaşayacaklarını savundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, süre tayin edilmesi halinde doğabilecek sakıncalara dikkat çekerken, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Muratpaşa ve Kepez belediyeleri kilitlenir." uyarısında bulundu.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, çalışmaların 2-3 ayla sınırlandırılması halinde belediyelerde yığılma olacağını savundu. CHP’li meclis üyesi Deniz Fırat Budak da belediye başkanlarını destekler mahiyette konuştu. Budak, "İlçe belediyelerinin var olan planlarını 2-3 ay içinde revize edip meclislerine getirmeleri mümkün değil. Bunu yapmak katliam olur. Bunu belli ay ve günle sınırlamayalım." dedi. AK Parti ve MHP grup sözcüleri de çalışmanın süre sınırlaması olmadan yapılmasını önerdi.
Mustafa Akaydın, çalışmaların azami 3 aylık süreyle sınırlandırılmasını isterken, CHP grup sözcüsü Erdem Armen, 2 aylık süre sınırlaması istedi.
Tartışmaların ardından meclis, yeni imar yönetmeliğinin yürürlük süresinin ertelenmesine, bakanlık uyarısının ve itirazların değerlendirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Antalya yeni bir imar yönetmeliğine kavuşana kadar 1999 yılında kabul edilen imar yönetmeliği uygulanmaya devam edecek.

Reklam
Reklam

AKAYDIN EN BÜYÜK BORÇLANMA YETKİSİNİ ALDI
Meclis öte yandan Mustafa Akaydın’ın işçi ve müteahhit alacaklarını ödemek için talep ettiği 80 milyon liralık borçlanma yetkisini de karara bağlandı. AK Parti grubunun itirazına rağmen CHP ve MHP’li üyelerin oylarıyla talep kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz