Yeni "kardeş Kent" Elçisi Tuğba Karşı

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale ile Almanya'nın Osnabrück kenti arasında 2005 yılında başlatılan "Kardeş Kent Elçisi Değişimi" programı kapsamında, yeni "kardeş

ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale ile Almanya'nın Osnabrück kenti arasında 2005 yılında başlatılan "Kardeş Kent Elçisi Değişimi" programı kapsamında, yeni "kardeş kent" elçisi Tuğba Karşı oldu.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 1986 yılında doğan, 2011 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Almanca Öğretmenliği bölümünden mezun olan Karşı, Ekim 2012 - Ekim 2013 tarihleri arasında Çanakkale'yi Osnabrück'te temsil edecek.

"Kardeş Kent Elçiliği" sözleşmesini imzalayan Karşı, "kardeş kent" elçisi olarak seçildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Çanakkale kültürünü en iyi şekilde tanıtabileceğime inanıyorum. Bu görev, Almanya'da bir yıl kalıp, döndüğümde yine Almanca öğretmenliği yapacak olmam nedeniyle de büyük önem taşıyor. Artık öğrencilerim 'Almanya'ya gittiniz mi-' diye sorduğunda, onlara gördüklerimi ve deneyimleri aktarabilecek olmak gerçekten çok güzel. Görevimi layıkıyla yerine getireceğimi düşünüyorum ve beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: