Yeni Konya-Antalya Yolu Mesafeyi 210 Kilometreye Düşürecek

Orta Anadolu'yu Konya Beyşehir üzerinden Antalya'ya bağlayacak 'Gembos Yolu' projesi hızla devam ediyor. Yeni Konya-Antalya...

Orta Anadolu'yu Konya Beyşehir üzerinden Antalya'ya bağlayacak 'Gembos Yolu' projesi hızla devam ediyor. Yeni Konya-Antalya karayolunun inşaatıyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Konya Milletvekili Mustafa Akış, Gembos Yolu tamamlandığında Konya-Antalya arası mesafenin 210 kilometreye düşeceğini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Fahri Us, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve diğer yetkililerle birlikte yol yapım çalışmalarının devam ettiği Akçabelen beldesindeki şantiyeyi ziyaret etti. Akış ve beraberindekiler, Antalya’dan gelerek toplantıya iştirak eden Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir ile Gembos Yolu Proje Müdürü Yavuz Fevzioğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Reklam
Reklam

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Türkiye'nin orta ve kuzey bölgelerinden hareket edip Konya üzerinden Antalya ve ilçelerine ulaşmak isteyen sürücüler için ‘daha kısa mesafe‘ ve ‘daha az yakıt harcama” anlamına gelecek 'Gembos yolu'nun Konya hudutları içerisindeki bütün bölümlerinin ihale edildiğini ve güzergahın çoğunluğunun asfaltlanmaya hazır olduğunu açıkladı. "Yolun bir bölümü 2013 yılının sonuna doğru trafiğe açılacak." diyen Mustafa Akış, "Konya hududundaki iş ve işlemler 2014 yılının sonuna doğru bitirilecek. Sadece Beyşehir için değil Konya için de çok önemli bir yol. Bu yol Konya-Antalya arasını 210 kilometreye düşürmüş olacak." şeklinde konuştu.

Yolun Antalya sınırları içinde kalan bölümlerindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, "Yolun yaklaşık 60 kilometresi 3. Bölge hudutları, 71 kilometresi de Antalya Bölge hudutları dahilinde kalmakta. Antalya Bölge hudutları dahilinde kalan 71 kilometrenin 23 kilometresi Taşağıl tarafından 21 kilometresi de Gembos tarafından olmak üzere yükleniciler tarafından yol yapım çalışmaları sürmektedir. 2014-2015 yıllarında kısmi olarak kesim kesim hizmete açmayı planlıyor ve hedefliyoruz." dedi. Karademir, yapım çalışmaları süren Yeni Konya-Antalya Karayolu’nun kuzey-güney aksını oluşturduğunu da belirterek, yapımının tamamlanmasıyla birlikte milli ekonomiye de önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz