Yeni Malatyaspor geriye düştüğü maçta Erzurumspor'u yıktı: 1-3

BB Erzurumspor, 1-0 öne geçtiği maçta evinde Yeni Malatyaspor'a 3-1 mağlup oldu ve üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Süper Lig'in 15. haftasında BB Erzurumspor, evinde Yeni Malatyaspor'la karşı karşıya geldi.

Erzurum halkının yoğun ilgi gösterdiği mücadeleye baskılı başlayan taraf da yine BB Erzurumspor oldu. Yeni Malatyaspor kalesini abluka altına alan Erzurumspor, ilk yarının sonunda penaltı kazandı. 44. dakikada penaltıyı gole çeviren Jasmin Scuk, takımını 1-0 öne geçirdi ve ev sahibi ekip soyunma odasına üstün girdi.

Yeni Malatyaspor geri döndü

Taraftarı önünde ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Erzurumspor, ikinci yarıda büyük bir şok yaşadı.

Reklam
Reklam

Beraberlik için yüklenen Yeni Malatyaspor, dakikalar 67'yi gösterdiğinde Mitchell Donald'ın golüyle skoru 1-1'e getirmeyi başardı. Bu golden 11 dakika sonra ise Yeni Malatyaspor bu kez Eren Tozlu'yla skor tabelasını değiştirdi ve konuk ekip, Erzurum deplasmanında 2-1 öne geçti.

Maçın skorunu tayin eden gol yine konuk ekipten geldi. İkinci golün sahibi Eren Tozlu, 90+5. dakikada mücadeleyi 3-1'e getirdi ve maç bu şekilde tamamlandı.

Böylece Erzurumspor, evinde ilk yarıyı 1-0 önde kapattığı maçta Yeni Malatyaspor'a 3-1 mağlup oldu.

Bu sonucun ardından ligde üst üste ikinci yenilgisini alan BB Erzurumspor 14 puanda kaldı. İki maçlık galibiyet özlemini Erzurum'da dindiren Yeni Malatyaspor ise puanını 25'e yükseltti ve zirve için takibini sürdürdü.

İlk yarıdan dakikalar

3. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor gole çok yaklaştı. Ceza yayının sağ çaprazında topla buluşan Emrah Başsan'ın direkt kaleye gönderdiği şuta top, kaleci Farnolle'nin müdahalesiyle ceza yayı içinde Özer Hurmacı'nın önünde kaldı. Özer Hurmacı'nın, müsait pozisyonda çektiği şut savunmadan döndü.

Reklam
Reklam

16. dakikada ceza yayının sol çaprazında topla buluşan Özer Hurmacı'nın ortasına ceza sahası içinde hareketlenen Taylan Antalyalı'nın çektiği şutu kaleci Fanolle, kornere çeldi.

25. dakikada Emrah Başsan'ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışında buluşan İbrahim Akdağ'ın bekletmeden kaleye çektiği şutta, meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

40. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor penaltı şansını değerlendirerek öne geçti. Taylan Antalyalı'nın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Sunu, savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasından pozisyonu izleyen Halil Umut Meler, penaltı noktasını gösterdi. 43. dakikada penaltı kullanmak için topun başına geçen Scuk, kaleci Farnolle'nin müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı soldan ağlarla buluşturmayı başardı: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekip lehine sonuçlandı.

İkinci yarıdan dakikalar birazdan...