Yeni Meclis'in temeli atılıyor

ANKARA(ANKA)- Meclis Başkanı Bülent Arınç, seçime sayılı günler kala, Meclis'in çehresini değiştirecek yeni kompleks için harekete geçti. Arınç, Meclis içinde yapılacak ziyaretçi kabul salonu, kütüphane araştırma merkezi ve arşiv binası ile genel sekreterlik yeni hizmet binalarından oluşan kompleksin temelini 18 Haziran Pazartesi günü atacak.

Milletvekillerine daha modern bir Meclis binası sözü veren Meclis Başkanı Bülent Arınç, 22'nci dönemde bu sözünü tam olarak yerine getiremese de Meclis kampusünde yapılacak modern binalar 23. Dönem milletvekillerine kısmet olacak. Arınç, yarın törenle binaların temelini atacak.

Reklam
Reklam

Meclis kampusü içinde yapılacak kompleks, ziyaretçi kabul salonu, kütüphane araştırma merkezi ve arşiv binası ile genel sekreterlik yeni hizmet binalarından oluşuyor. Meclis'in Dikmen tarafında ve 82 bin 271 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilecek olan kompleksin en önemli binası Kütüphane Araştırma Merkezi ve Arşiv olacak. Kütüphane ve arşiv binasında grup çalışma salonları, genel okuma salonu ve milletvekillerinin kişisel çalışma odaları yer alacak. Binada ayrıca sosyal etkinlikler için 700 kişilik konferans-toplantı salonu, özel sergi salonları, dinlenme salonu ve kafeterya da bulunacak.

Komplekste ziyaretçi kabul binası da bulunacak. Salonda bin 500 metrekare büyüklüğünde bir ziyaretçi bekleme salonu ve kafeterya yer alacak. Genel Sekreterlik Hizmet binası ise 8 katlı olarak planlandı. Binanın 1, 2 ve 3'ncü katlarında milletvekillerinin hizmet ofisleri ve çeşitli toplantı salonları yer alacak. Binanın zemin katında planlanan Doktorluk biriminin Dikmen Caddesi'nden ayrı bir girişi olacak. Yine aynı katta komisyon ve eğitim salonları, yemek salonları, banka, lostra, kuaför ve spor merkezinin bulunduğu bir sosyal alan yer alacak. Garaj olarak planlanan 1, 2 ve 3'ncü bodrum katların bir bölümüne 512 araçlık bir otopark yapılacak.

Reklam
Reklam