Yeni MHK Başkanı: "Galatasaraylıyım"

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na atanan Ufuk Özerten, "Galatasaraylıyım ve Gençlerbirliği üyesiyim. Bunu herkes bilecek" dedi.

Özerten'in Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği ilk bilgilendirme toplantısına eski MHK başkanı Sabri Çelik ile birlikte katılan Federasyon Başkanı Levent Bıçakcı da katıldı.

Bıçakçı, yasa değişikliğinden sonra olağanüstü toplanarak yeni MHK başkanı ve üyelerini atadıklarını ifade ederek, "Oybirliğiyle bu kararı aldık" dedi. Bıçakcı, Sabri Çelik'e de teşekkür etti.

Reklam
Reklam

MHK'nin yeni başkanı Ufuk Özerten, "Enkaz devraldık" edebiyatı yapmayacağını, amaçlarının çıtayı daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi.

Türk hakemlerine güvendiklerini vurgulayan Özerten, "Hakemlerimiz bundan böyle hiçbir zaman yanlış yapmayacaklar ama hata yapacaklardır. Hatasız kul olmaz. Hatalı hakemlerimizin hiç kimse tarafından rencide edilmemesini diliyorum" dedi.

Bu hafta yapılan maçların hakemlerini Sabri Çelik'in MHK'sının atadığını açıklayan Özerten, "İlk toplantımızı Sabri ve Muhittin ile beraber yaptık. Kendileri zaten gerekli çalışmayı yapmışlardı. Bize sundular. Biz emeğe saygılı insanlarız. O arkadaşlarımızın emeğini sunduk" diye konuştu.

Ufuk Özerten, bir gazetecinin sorusu üzerine küçük yaştan beri Galatasaraylı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Herkesin sırtında bir takım formalar olabilir. Önemli olan bunu çıkarıp görev yapmak. Ben aynı zamanda Gençlerbirliği Kulübü üyesiyim. Bize herkes güvenmek zorunda. Güveninize layık olduğumuzu göstereceğiz. Türkiye bu konuda bize uyacak. Galatasaraylıyım ve Gençlerbirliği üyesiyim. Bunu herkes bilecek. Buraya benim yerime başkasını getirdikleri zaman Milanlı mı olacak uzaylı mı olacak? İnsanın rengi icraatlarından belli olur."

Reklam
Reklam