Yeni Nesil, Doğalgazlı Ve Körüklü Otobüslerin Deneme Sürüşü Gerçekleştirildi

Yeni nesil, doğalgazlı ve körüklü otobüslerin ilk 50 tanesini Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmeye hazırlanan yüklenici firma, otobüslerin deneme sürüşünü gerçekleştirdiği

Yeni nesil, doğalgazlı ve körüklü otobüslerin ilk 50 tanesini Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmeye hazırlanan yüklenici firma, otobüslerin deneme sürüşünü gerçekleştirdiği bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, EGO Genel Müdürlüğü, başkentlilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla çevreci filosunu genişlettiğini belirtti.

Büşükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gelişen teknoloji ve başkentlilerin şikayet ve ihtiyaçları doğrultusunda otobüs filosunu yenilediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de doğalgazlı otobüslere öncülük etmenin, en çevreci otobüs filosuyla örnek olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 2007-2010 yılları arasında parti parti yaptığımız ihaleler sonucunda, .başkent yollarında görev yapan doğalgazlı otobüs sayısı 600'ü klimalı olmak üzere 1090'a ulaşmıştı. Şimdi bu filoya 250 yeni donanımlı, doğalgazlı, körüklü otobüs daha eklenecek. İlk etapta 50, sonrasında ise 25'er olmak üzere 2013 yılının Nisan ayına kadar inşallah tüm otobüsleri teslim almış olacağız."

Açıklamada, Ankara üretimi gerçekleştirilen körüklü tipi otobüslerin, 18 metre uzunluğunda ve 4 kapılı olduğu ve 36 oturan, 116 ayakta, 1 engelli yeri olmak üzere toplam 153 yolcu kapasitesiyle hizmet vereceği belirtildi.

Klima donanımıyla yolculara yaz aylarında daha rahat yolculuk yapma imkanı sunulduğunun ifade edildiği açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Otobüslerdeki 1 terabayt kayıt yapabilen 3'lü kamera sistemi, yolcu ayak bastığı sürece kapıların kapanmasını engelleyen sensörlü sarı çizgili güvenlik şeridi, motor bölümündeki otomatik yangın söndürme tesisatı, güvenlik önlemleri olarak ön plana çıkıyor. GPS takip sistemli, otomatik şanzımanlı ve teknoloji harikası olarak nitelendirilen otobüslerin engellilere yönelik özellikleri de örnek olacak niteliktedir. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için emniyet kemerli özel bir bölümü, orta kapıda platformu bulunan otobüs, alçak tabanlı ve gerektiğinde kaldırıma daha da yaklaşabilmesi için 7 santimetre yana yatabiliyor."

Reklam
Reklam

Havaya salınan gaz açısından, doğaya minimum düzeyde zarar verdiği belirtilen doğalgazlı otobüslerin, yakıt tasarrufu açısından da diğer yakıt türlerine göre yüzde 30-35'lik bir kazanç sağladığı da kaydedildi.

Muhabir: İlkay Güder

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: