Yeni Nesil Sağlıklı Dişlerle Gülümseyecek

Küçükçekmece’de yeni neslin hayata sağlıkla gülmesi için hayata geçirilen “Hayata Sağlıkla Gülümse” projesiyle öğrenciler, ağız...

Küçükçekmece’de yeni neslin hayata sağlıkla gülmesi için hayata geçirilen “Hayata Sağlıkla Gülümse” projesiyle öğrenciler, ağız ve diş taramasından geçirildi. Dişlerini koruyan öğrencileri tebrik eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Sağlık ağızdan başlar” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi ile İstanbul Aydın Üniversitesi’nin işbirliğiyle başlatılan “Hayata Sağlıkla Gülümse” projesi kapsamında ilçede eğitim ve öğretim gören ilkokul öğrencileri ağız ve diş taramasından geçirildi. Taştepe İlköğretim Okulu’nda gerçekleşen kontrollerde uzman diş doktorları çocukların dişlerini büyük bir titizlikle kontrol etti. Çürükleri bulunan öğrencileri dişlerini daha iyi temizlemeleri konusunda uyaran doktorlar, dişlerine iyi bakan öğrencileri de alkışlayarak tebrik etti.

Reklam
Reklam

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da yapılan kontrollere katılarak öğrencilere sağlıklı bir ağız için nasihatlerde bulundu.

Ağız taramasından başarıyla geçen öğrencileri alkışlayarak tebrik eden Başkan Yeniay, “Bizim her yıl Tıp Bayramı ile başlayan sağlık taramalarımız vardı. Bu sene şekil itibariyle biraz değiştirdik. İstanbul Aydın Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesiyle birlikte, bizim sağlık müdürlüğümüzün organize bir çalışmasıyla öğrencilerimizde diş taramaları yapacağız” dedi.

“SAĞLIK AĞIZDAN BAŞLAR”

“Sağlık ağızdan başlar” diyen Yeniay, “Özellikle yeni neslin çene yapısında bir sıkıntı var. Ortodonti tedavi görmesi gereken gençlerimizin sayısı zannedildiğinden çok çok fazla. Buna neden sağlıksız beslenme. Çikolata, şeker benzeri gıdaların tüketilmesi ve düzenli fırçalama alışkanlığının olmaması münasebetiyle de ciddi manada ağız ve diş sağlığı problemiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla sağlıklı gülüşler, temiz ve düzgün bir ağızdan başlıyor. Ama daha öncesinde de sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı ağız ve diştir. Bu manada üniversitemizle birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İnşallah o sağlıklı gülüşleri o sağlıklı nesillerimizde görmüş olacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ise Başkan Yeniay’a projeye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. İzmirli, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu proje için ciddi destek verdi. Okullarla bağlantı kurma imkanını sağladı. Hedefimiz bu eğitim ve öğretim döneminde Küçükçekmece sınırları içerisinde 10 bin öğrencinin ağız ve diş taramasını yapmak” dedi.

Başkan Yeniay, daha temiz dişler için öğrencilere diş bakım seti hediye etti.

100 BİN ÖĞRENCİ KONTROLDEN GEÇECEK

Bu eğitim yarıyılında 10 bin öğrenciye ulaşması beklenen proje 5 yıl süreyle devam edecek ve Küçükçekmece’de 100 bini aşkın öğrencinin Hayata Sağlıkla Gülümse projesinden yararlandırılması hedefleniyor. Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle yürütülen projede, okullarda yapılacak ağız ve diş sağlığı taramalarıyla tespit edilecek klinik bulgular ışığındaki problemler takibe alınarak, ücretsiz koruyucu hekimlik uygulamaları ve tedavi hizmetleriyle giderilecek. Bu koruyucu hekimlik ve tedavi hizmetleri İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin alanında uzman hekim kadroları tarafından modern teknolojiyle donatılmış kliniklerinde gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: