Yeni öğretmenlere uyum semineri

Öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlere yönelik verilen seminerlerin 16 Eylül’e kadar devam edeceği...

Öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlere yönelik verilen seminerlerin 16 Eylül’e kadar devam edeceği bildirildi.
Seminer açılış konuşmasını yapan Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Alagöz, açıklamasında, öğretmenlik mesleğine ilk defa atanan aday öğretmenlerin, göreve başlayacakları ilk günden itibaren çeşitli zorluklarla karşılaşabildiklerini ifade etti. Alagöz, bu zorluklardan kaynaklanan tereddüt ve tedirginliğin, öğretmenlerin meslek hayatını olumsuz yönde etkileyebildiğini ifade etti. Alagöz, şöyle dedi:
"Göreve yeni başlayacak pek çok öğretmenin alışık olmadığı coğrafi, kültürel ve sosyo-ekonomik şartlarla karşı karşıya kalmaları eğitim ve öğretime doğrudan etki etmektedir. Bu olumsuz etkilerin azaltılarak aday öğretmenlerin mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için adaylık eğitim sürecinin ve ders yılının başlangıcından önce destekleyici bir uyum eğitiminin verilmesi amacıyla 06-16 Eylül 2011 tarihleri arasında, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi salonunda uyum seminerleri verilecektir.
Bilgi toplumunda, her alanda meydana gelen baş döndürücü gelişmeler, bir insanın bilmesi gereken mevcut bilgi birikiminin en fazla iki yılda bir iki kat arttığı bir gelişim çağında, öğretmenin bu gelişmeleri takip ederek kendisini yenilemesi kaçınılmaz bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu gelişmeler, öğretmenlerin görevlerinde de değişiklikler meydana getirmiştir. Okul içiyle sınırlı bir görev alanının olduğuna inanılan öğretmenin, sınıf ortamı kadar önemli olan okul dışında, topluma karşı görevleri de önem kazanmıştır. Meslek hayatınınız hayırlı olmasını dilerim. Bu vesile ile bu kutsal mesleği sürdürürken, üstün gayret ve başarılar göstermeniz temennisi ile hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”
16 Eylül 2011 tarihine kadar devam edecek olan uyum eğitimi, çevrimiçi olarak Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler ve il milli eğitim müdürlükleri işbirliği ile gerçekleştiriliyor. İlk gün açış konuşmalarını, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey yaparken, ilk dersi Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Safran, online olarak verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz