Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, sağlık alanındaki yeni yapılanmanın ilk meyvesini verdiği belirtti. Yılmaz, "Türkiye'de sağlık hizmetleri, yıllardan beri çok iyi noktalara geldi ancak kaynaklarımızı çok iyi kullanamazsak sürdürülebilirliği kalmayacak. Örneğin bir hastanemizde âtıl durumdaki bir cihazı, ihtiyaç olan başka hastanemize gönderdik. Bu sayede 400 bin liralık masraftan kurtulduk." dedi.
Genel Sekreter Yılmaz, bir ay önce tamamlanan yeni teşkilat yapılanmasını değerlendirdi. Bununla ilgili kanun hükmündeki kararnamenin 2011 Kasım ayında yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "Kamu Hastaneler Birliği'nin teşkilatlanması, bütün Türkiye'de olduğu gibi Balıkesir'de de yapıldı. Şu anda fiili işleyişte üç sağlık birimi olmasına rağmen bütün işlerimiz aynı anda yürüyor. Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Sekreterliği hizmet veriyor. Yeni sistemde işleyiş anlamında değişen bir şey olmayacak. Hastanelerde yönetici sayısı ciddi anlamda azaldı. Önceden bütün işleri başhekimler yapıyordu. Yeni görevlendirmelerle mali ve idari işler müdürleri de olacak. Asıl iş yoğunluğuna neden olan satın alma işleri, büyük satın almaların tamamı birlik merkezindeki birimlere kaydırıldı." şeklinde konuştu.
Genel sekreterliklerinin yeni sistemde sadece hastanelere bakacağını ifade eden Dr. Yılmaz, "Eskiden Sağlık müdürlükleri, çok sayıda işe baktığı için yetişemiyordu. Aslında işleyiş aynı, kaynakları en iyi şekilde kullanmaya bakıyoruz. En az masrafla en iyi hizmeti vermenin çalışmasını yapıyoruz. Asıl hedef, hizmetin devam etmesi. Sağlıktaki bu güzel gelişmelerin sürdürülebilir olması için Türkiye'de hastanelerin tek elden yönetilmesi gerekiyordu. Bu uygulama 2004 yılından beri düşünülüyordu ancak bazı noktalarda başarı sağlanamamıştı." dedi.
'KAYNAKLARIMIZ SONSUZ DEĞİL'
"Ülkemizdeki kısıtlı kaynakları, mecburen en verimli şekilde kullanacağız." diyen Genel Sekreter Hasan Yılmaz, şöyle devam etti: "En az şekilde elektriği, doğalgazı ve suyu kullanarak en iyi hizmeti vermek için planlama yapacağız. Örneğin hastanelerimizin kendi elektriğini üretmesi için çalışıyoruz. Güneş, rüzgâr ve doğalgaz çevrim santrali kurarak kendi elektriğimizi üretmek istiyoruz. Aynı şekilde internet, telefon ve su giderlerini hesap ediyoruz. Sarfiyat fazlaysa hizmetleri aksatmadan tasarrufa gitmek için proje hazırlayacağız."
Hastanelerdeki kaynakları da en verimli şekilde kullanmak istediklerine vurgu yapan Dr, Yılmaz, "Devletimizin parasını çarçur etmiyoruz. Yeni sistemde sosyal hastane kültürünü oturtmaya çalışıyoruz. Bu şekilde motivasyonu da arttırmayı hedefliyoruz. Olmayan branşları şehrimize getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz