Yeni sezonda yeni Galatasaray

Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonuna yarın kendi evinde Çaykur Rizespor maçıyla başlayacak olan Galatasaray, Sarı-kırmızılılar, sezon öncesinde teknik heyet ve futbolcu kadrosunda büyük çaplı değişikliğe gitti.

Teknik direktörlüğe, takımı 2 sezon çalıştıran Belçikalı Erik Gerets'in yerine, eski hocası Alman Karl Heinz Feldkamp'ı getiren "Cim Bom", transfer döneminde şimdiye dek 8 oyuncuyu kadrosuna katarken, 12 futbolcusuyla da yollarını ayırdı.

Almanya'nın FC Schalke 04 kulübünden dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Lincoln'ü transfer ederek, sezonun en flaş transferlerinden birisini gerçekleştiren Galatasaray, böylece Hagi'den sonra "10 numara" özlemini giderirken, özellikle yabancı oyuncularında büyük revizyona gitti.

Reklam
Reklam

Galatasaray'ın transfer döneminde şimdiye dek renklerine kattığı oyuncular şunlar: Servet Çetin (Sivasspor), Tobias Linderoth (FC Kopenhagen), Orkun Usak
(Kayseri Erciyesspor), Lincoln Cassio de Souza Soares (FC Schalke 04), İsmael Mickael Bouzid (Kaiserslautern), Serkan Çalık (Rot-Weiss Essen), Barış Özbek (Rot-Weiss Essen), Volkan Yaman (Antalyaspor)Sarı-kırmızılı takım lig tarihindeki açılış maçlarında toplam 33 galibiyet, 9 yenilgi, 7 beraberlik aldı.

Sezona Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisinden mahrum, sessiz "merhaba" diyecek olan sarı-kırmızılılar, 2 kez evsahibi takım olmasına rağmen cezaları nedeniyle İstanbul dışında oynamak zorunda kaldığı bu maçlarda 23 galibiyet, 5 yenilgi, 3 de beraberlik aldı.Galatasaray, geçen sezonun açılış maçında ise Ankaraspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

Geride kalan 49 sezonda en farklı skorlu yenilgisini 6-0 ile alan Galatasaray, bir maçta en fazla 9 gol attı. "Cim Bom", bir sezonda üst üste en fazla 9 maç kazandı, 5 maç yitirdi.Lig kariyerinde üst üste yenilmezlik serisi 37 maç olarak gerçekleşen Galatasaray'ın, lig tarihinde üst üste maç kazanamama rekoru ise 9.Turkcell Süper Lig'in iddialı takımlarından Galatasaray, lig tarihinde 50. sezonuna giriyor.

Reklam
Reklam

Sarı-kırmızılılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi tüm sezonlarda yer alırken, 16 kez şampiyonluk ipini göğüsledi.Ligdeki en kötü derecesi 11.'lik olan "Cim Bom", en farklı skorlu galibiyetlerini 8-0 ile Altınordu ve Ankaragücü karşısında aldı, en farklı skorlu yenilgiyi ise 6-0 ile Fenerbahçe karşısında yaşadı.Sarı-kırmızılı ekip, ligde daha önce cezası nedeniyle kendi evinde oynadığı seyircisiz 6 maçtan 5'ini kazandı, sadece 1'ini yitirdi.

Galatasaray, sezon öncesi toplam 8 hazırlık maçı yaptı ve bu maçlarda 3 galibiyet alırken, 4 kez berabere kaldı, 1 kez de yenildi. Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür, geçen sezon yakalayamadığı gol rekorlarına, bu sezon ligin başında ulaşmak amacında.Hakan Şükür, 1 gol daha atarsa, halen Metin Oktay ile paylaştığı,
Galatasaray forması altında lig maçlarında en çok gol atan futbolcu rekorunu eline geçirecek.