Yeni Sezonu “sarı Köpek” İle Açtı

Düşevi Oyuncuları 15. yılını tamamlarken geçen yıl Devlet Tiyatrosu repertuvarına girmeye hak kazanmış olan Murat...

Düşevi Oyuncuları 15. yılını tamamlarken geçen yıl Devlet Tiyatrosu repertuvarına girmeye hak kazanmış olan Murat Can Kibiroğlu’nun yazdığı, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Volkan Çetinkaya’nın yönettiği “Sarı Köpek” adlı oyunla sezonu açtı.

Gazi Sahnesi’nde “Dünya Prömiyeri” yapılan oyun her hafta salı günü aynı yerde sergilenecek. Oyunun, 27 Kasım Salı 20.00’de Gazi Sahnesi’nde Türkiye Eleştirmenler Birliği Başkanı Üstün Akmen, protokol üyeleri ve sanat çevresinin katılımı ile galası yapılacak. Aralık ayında Gazi Sahnesi’nin tadilatta olması sebebiyle oyun, Samsun’da AKM Küçük Salon’da sahnelenecek. Oyun, 7 Aralık’ta Bulancak, 8 Aralık’ta Giresun, 9 Aralık’ta da Ordu turnelerini gerçekleştirecek.

Reklam
Reklam

15. YIL 7 AYRI OYUNLA KUTLANIYOR

Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, 2012-2013 sezonunda 7. sezonlarına girerek bir rekor kırdıklarını, geçen sezonda Samsun Valiliği’nin “Kadına Şiddete Son” projesinde yer alan "3. Sayfadan Kadın Hikayeleri", 3. sezonuna giren ve kasım ayında “Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali”nde Samsunu temsil edecek olan "Anadolu Kadınları", geçen sezon “Samsun Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi”ni destekleyen meme kanseri konseptli "Süreyya" ile geçmiş sezon oyunlarını tekrar sahneye taşıdıklarını söyledi.

Cem Kaynar, 6 Kasım’da dünya prömiyeri yapılan "Sarı Köpek", salon komedisi tarzında olan ve provaları devam eden "Ben Çağırmadım" ve 1927-2012 arası Türkiye’nin belleğini oluşturan olaylara yer verilen tek kişilik bir gösteri olacak olan "Geçmiş Gazete Keşif", son olarak da müzikli çocuk oyunu olan "Oz Büyücüsü" adlı projeyi sahneye taşımayı düşündüklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: