Yeni sisteme yakın takip

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, yeni teşvik sistemi toplantısına katıldı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Özel, Yeni Teşvik Sistemi Toplantısına katıldı

Başkan Celal Özel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ‘Yeni Teşvik Sistemi’ hakkında düzenlediği toplantıya katıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da hazır bulunduğu toplantıyı değerlendiren Başkan Özel, yeni sistemde 6 bölgeye ayrılan iller sıralamasında Yalova’nın 2’inci bölgede bulunduğunu, yeni sistemden kentin en büyük desteği alabilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptı. Yeni sistemi olumlu bulduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Eğitim, ulaştırma gibi yatay alanların her bölgede stratejik yatırımlar olarak desteklenmesine yeni teşvik paketi kapsamında öncelik verilmesi son derece olumludur. Böylece, özel sektörün okul yatırımları, eğitimde fiziki kapasitenin arttırılmasına ve Türkiye’deki beceri açığı probleminin çözümüne katkı sunabilmesi için ciddi bir imkân sağlanmıştır. Ulaştırma alanındaki yatırımların desteklenmesi ise bölgelerin çevresindeki iller ve yurtdışındaki pazarlar ile bağlantı düzeyini arttırarak lojistik maliyetleri azaltabilecektir” dedi.

Bakan Çağlayan ise oda ve borsa başkanlarına yeni sistemi anlattı. Bakan Çağlayan yeni sistemin 1 Ocak 2012’den yani 4 ay geriye gitmek suretiyle geçerli olacağını açıkladı. Bakan Çağlayan ayrıca teşvik sistemi kapsamında, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, faiz desteği, yatırım desteği, işveren SSK primi desteğinin bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin 81 ilinin sosyal ve ekonomik gelişmişlik endeksinin tespit edildiğini, buna göre Türkiye’nin 6 bölgeye ayrıldığını anlatan Çağlayan, 1’inci bölgenin en gelişmiş, 6’ıncı bölgenin en geri kalmış illerden oluştuğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Celal Özel’den Değerlendirme

Toplantıdan edindiği izlenimleri açıklayan ve bir değerlendirmede bulunan Başkan Celal Özel ise yeni sistem ile Yalova’nın arzu ettiği yatırımları alması gerektiğini belirtti. Özel, “6 bölgeye ayrılan iller sıralamasında Yalova’mız, Sakarya, Bolu, Çanakkale, Kayseri, Denizli gibi illerle birlikte 2’inci bölgede yer alıyor. Yeni teşvik sistemi Genel Teşvik Uygulamaları Bölgesel Teşvik Uygulamaları, Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki ve Stratejik Yatırımların Teşviki adı altında dört başlıkta uygulanacak. Bu teşvik sistemi kapsamında ilimizin avantajları irdelenerek, Yalova’nın arzu ettiğimiz yatırımlara kavuşması ve gelişmesi için, ayrıca teşviklerden maksimum faydayı sağlaması için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: