Yeni TD serisi dünya pazarında

NEVŞEHİR (İHA) - New Holland traktörlerinin yeni TD serisi, Nevşehir'de çiftçilere ünlü sanatçı Yalçın Menteş tarafından tanıtıldı.
Ankara'daki Türk Traktör Fabrikası'nda tamamı Türk mühendis ve işçileri tarafından üretilen New Holland traktörlerinin TD serisi Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Mahmatlar Beldesi yakınlarındaki bir tarlada düzenlenen tören ile çiftçilere tanıtıldı.

Çok sayıda çiftçinin katıldığı törende konuşan New Holland İç Anadolu ve Çukurova Bölge Müdürü Onur Şevik, yeni TD serisinin AB standartlarına uygun motor egzozu, kliması ve gürültü emisyonu ile bir otomobil konforunu çiftçilere sunduğunu belirterek yeni çıkarttıkları bu model ile Türkiye'de bir ilke imza attıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

TD serisinin ABD ve bazı Avrupa ülkelerine ihracatının da başladığını kaydeden Şevik, yaşanılan ekonomik kriz ortamında traktör kavramının değişimine neden olacak yenilenmiş traktör serisini çiftçilere sunabilmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Törende daha sonra Yalçın Menteş, yeni TD serisi traktörlerin teknik özelliklerini çiftçilere anlattı. Menteş'in sunduğu yarışmalarda ayrıca çiftçilere New Holland tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.