Yeni terminal görücüye çıktı

Zonguldak Ereğli Belediyesi tarafından Belen Sanayi Sitesi karşısındaki 20 dönümlük alana yapılacak yeni terminal binası...

Zonguldak Ereğli Belediyesi tarafından Belen Sanayi Sitesi karşısındaki 20 dönümlük alana yapılacak yeni terminal binası için 'Proje Paylaşım Toplantısı' düzenlendi.

Yeni terminal projesinin sunum ve animasyon tanıtımının yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) nikah salonundaki toplantıya Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, kentte faaliyet gösteren otobüs firmalarının sahip ve yetkilileri, müteahhit, mimar ve mühendisler katıldı. Toplantıda yeni terminal binası hakkında bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Belen Sanayi Sitesi karşısında 20 dönümlük alan üzerine yapılacak olan terminal alanın kamulaştırılması için toplam bir milyon 500 bin lira harcandığı bildirildi. ‘Yolcu rahatlığı’ prensibinden hareketle yapılacak terminal binasının içerisinde, modern otobüs yazıhanelerinden büfelere, sağlık noktasından dinlenme ve toplantı odasına, kafeteryadan lokantasına kadar halkın rahat hizmet verebilmesi için her türlü rahatlığı düşünüldüğü ifade edilerek, firma sahiplerinin ve mühendislerin görüşleri alındı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yapılan toplantıda firma sahiplerinin görüş ve önerilerinin dikkate alınacağını ve gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Posbıyık, şöyle konuştu: “Ereğli en fazla 10 sene içerisinde Subaşı’na kadar dayanacak. Terminalin mimarisini ve büyüklüğünü de gelecek yılları hesap ederek hazırladık. Sistemi ona göre düzenledik. Ereğli’nin büyümesinde tek nokta var; o da Subaşı bölgesi. 10 yıldır bunu söylüyorum. O bölgeyi belediyeye dahil etmek istedim ama olmadı. Soğanlı Köyü mahalle olmak istemedi, biz belediyeye geçmek istemiyoruz, dediler. Kararlarına saygılıyız. Bu bölgede yeni atölyeler kurulması ve o bölgedeki gençlerimizin işsiz kalmasını engellemek için çaba gösterdik. Bazı siyasi olaylar da döndü. Bakın şimdi Soğanlı’ya Kredi Yurtlar Kurumu binası yapılıyor. Yeni hastane o bölgeye yapılıyor. Toplu konutlar artık o bölgede yapılacak. Ereğli’yi şu haliyle hapsetmek mümkün değil. Ereğli artık kabuğunu kırdı. Bozhane ile Erdemir Caddesi arasında hapsetmeniz mümkün değil. Ereğli artık Subaşı’na doğru gidiyor. Çevre yolu o bölgeden geçecek. Bunları görmek gerek. Merkezde terminal olmaz. Soğanlıyörük kente katılsaydı Ereğli daha da büyüyecekti, ama orada siyaset yaptılar. Halkımızın aklını çeldiler. Hem Ereğli’ye hem o bölgeye yazık ettiler. 30 metrekare dükkanlarda artık ticaret olmaz. Pazaryeri meselesinde de aynı. Yine orayı bitirince Allah razı olsun, dediler. Terminal bitince de bana Allah razı olsun, diyeceksiniz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz