Yeni teşvik paketi -CHP Milletvekili Şeker: -"Gaziantep üçüncü bölgede yer alırken, civar illerin 5. ve 6.bölgelerde yer alması Gaziantep ekonomisini olumsuz etkileyecektir"

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yeni teşvik paketinde Gaziantep üçüncü bölgede yer alırken, civar illerin 5. ve 6. bölgelerde yer

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yeni teşvik paketinde Gaziantep üçüncü bölgede yer alırken, civar illerin 5. ve 6. bölgelerde yer almasının Gaziantep ekonomisini olumsuz etkileyeceğini savundu.

Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, 4. ekonomik teşvik paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Teşvik paketinin ekonomiyi canlandırması açısından olumlu bulduğunu ifade eden Şeker, şu görüşleri dile getirdi:

"Ekonomik yönden geri kalmış illerin canlandırılması, kalkındırılması açısından teşvik paketini önemli buluyorum. Ancak kriterler belirlenirken bazı illerin ekonomik dinamikleri göz ardı edilmiştir. Gaziantep'e komşu tüm illerin en çok teşvik verilecek iller arasında yer alması, yatırımcıların buralara kaçmasına neden olacaktır. Bu durum ise belli bir süre sonra işsizliğin artmasına kadar giden bir sürecin tetikleyicisi olacaktır."

Reklam
Reklam

Şimdiye kadar açıklanan tüm teşvik paketlerinde Gaziantep'e haksızlık yapıldığını savunan Şeker, şunları kaydetti:

"Daha önce 2004, 2005 ve 2009'da açıklanan teşvik paketlerinde de Gaziantep açısından durum aynıydı. Gaziantepliler girişimci ruhlarıyla bugüne kadar hiçbir devlet desteği olmadan beş büyük organize sanayi bölgesi kurmuş, yarattığı istihdam olanaklarıyla bölge illerinin işsizlik sorununa çözüm üretmiş, Gaziantep'i Türkiye'nin 6. büyük ili konumuna getirmiştir. Komşu ülkelerde yaşanan olaylara, Avrupa'nın ekonomik krizine rağmen Gaziantep Türkiye-de ihracatını en çok arttıran şehirdir. Devlet yardımı olmadan böylesine başarılara imza atan bir şehrin teşvik paketlerinden en az faydalanan iller arasına alınması haksız bir uygulamadır. Gaziantepliler bu duruma hiçbir zaman isyan etmemiştir, ancak nisyan da etmemiştir. Gaziantepliler bundan sonra da aynı azim ve gayretle Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmaya devam edecektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: