Yeni Teşvik Sistemi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın Yeni Teşvik Sistemi'ndeki teşviklerden maksimum seviyede yararlanmasını ümit

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın Yeni Teşvik Sistemi'ndeki teşviklerden maksimum seviyede yararlanmasını ümit ettiğini söyledi.

SATSO'da sivil toplum örgütleri ve oda başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Kösemusul, Yeni Teşvik Sistemi'nden yararlanılarak Sakarya ve bölge ekonomisinin gelişimi, şehrin kalkınması, yatırıma dayalı istihdamın artırılmasının sağlanması adına bölgenin ve yatırımcının ihtiyaçlarını tespit etmek, çözüm önerilerini saptamak için bir araya geldiklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Sakarya'nın teşvik sisteminde 2'nci bölgede yer aldığına dikkati çeken Kösemusul, "Ancak 'Stratejik yatırımlar' adı altındaki sektörlere, eğitime, yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlar nerede olursa olsun 5'inci bölge desteklerinden yararlanabilecek. Bu madde Sakarya'da oluşmasını istediğimiz yatırımlar için önemli teşvik olacak. Söz konusu yeni teşvik paketi ile yatırımcı ve iş dünyasının önündeki belirsizliklerin imzalanması sonrası çözüleceğini düşünüyor ve bu teşviklerden Sakarya'nın maksimum seviyede yararlanmasını ümit ediyorum" dedi.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar ise Akyazı ve Kuzuluk bölgesinin turizm teşvik bölgesi arasında yer alması gerektiğini ifade etti.

Bayraktar, Sakarya'nın kıyı bölgesi olarak belirlenmesi itibariyle turizm teşviklerine yer verileceğini ve Akyazı ilçesindeki turizm potansiyeli yüksek alanların da bu teşviklerden yararlanması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: