Yeni ticaret kanunu Türk ticaretine disiplin getirecek

Aksaray Girişimci İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından 1 Temmuz 2012 tarihinde uygulamaya geçilecek Yeni Türk...

Aksaray Girişimci İş Adamları Derneği (AGİAD) tarafından 1 Temmuz 2012 tarihinde uygulamaya geçilecek Yeni Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde eğitim ve bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Aksaray’da bulunan iş adamlarına ve mali müşavirler ve muhasebecilere yönelik gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Özdamar katıldı. Özdamar, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Türk ticaretine disiplin getireceğini belirterek, kanunun Türk ticaretini dünya ile entegre edecek bir kanun olarak dizayn edildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Özdamar, "Yeni Ticaret Kanunu tüm Türkiye’deki ticari yaşamı kökten etkileyecek bir kanun olarak karşımıza çıkacak. Özellikle anonim ve limitet şirketleri, şirketlerin ortaklarını, ortakları ticari hayatlarını doğrudan doğruya etkileyecek olan bir kanun olarak karşımıza çıkıyor. Bu kanun ticari hayatımızı düzenleyecek, disiplin edecek. Avrupa Birliği normlarına paralel olarak düzenlenmiş bir kanun. O nedenle kanunun yürürlüğe girmesinden sonra Türk ticari hayatında da ciddi anlamda değişiklikler getirip bunun dünya ile daha kolay rekabet edebilir, dünya ile, daha kolay dünyaya kafa tutabilen bir ticari hayatı ve tacirler gurubunu meydana getireceğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Muhasebeciler Odası Başkanı Bünyamin Köse, "Çok faydalı oldu. Biz zaten mali müşavirler olarak bu işe hazırlanıyoruz, bu işin içindeyiz. En önemli getirdiği yenilik kurumsallaşmayı ve şeffaflığı öngörüyor. Bu da devrim niteliğinde ticaret hayatımızda bir husustur. Biz bunu destekliyoruz, kanunun ertelenmesini istemiyoruz. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Amaçlarının yeni hayata yeni düzene hazırlık yapmak olduğunu söyleyen AGİAD Başkanı Reha Güven şunları söyledi: "Artık yeni ticaret kanunu ile şirketlere tüzel kişilik bir kimlik kazandırılıyor. Koruma kalkanı getiriliyor. Artık isteyen istediği gibi oynayamayacak. Merdiven altı üreteci ile kurumsal şirketlerin arasındaki bu haksız rekabet ortadan kalkacak. İnsanlar daha şeffaf bilgilere sahip olacak, kimin ne yaptığını daha iyi bilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: