"Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi" Hazırlandı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Neval Okan, Uzman Ezgi Başak Demirayak'ın katkıları ve Eskişehir Sanayi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Neval Okan, Uzman Ezgi Başak Demirayak'ın katkıları ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun destekleriyle "Yeni Türk Ticaret Kanunu Rehberi" adlı kitap hazırlandı.

Hatipoğlu, düzenlediği basın toplantısında, daha önce Eskişehir'de Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu anlatabilmek için çeşitli çalışmalar yapıldığını ama çalışmaların çok da yeterli olmadığını gördüklerini kaydetti.

Benzer olarak hazırlanan kılavuzlarda fazla bilgi kirliliğinin olduğunu ve "copy-paste" şekilde hazırlandığını savunan Hatipoğlu, "Bu kılavuzlarda sanayicimizin ihtiyacı olan konulara istediğimiz kadar bir bölümün olmadığını fark ettik ve bunun sonucunda böyle bir kitap hazırladık. Önemli ve sanayicimizi etkileyecek değişiklikleri kitabın içine koyup bütün sanayicilerimizi gönderdik" dedi.

Reklam
Reklam

Hatipoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu anlatması için Prof. Dr. Şükrü Kızılot'u Eskişehir'e davet ettiklerini belirterek 11 Ekim'de bununla ilgili bir konferans düzenleyerek Eskişehirlilerin Yeni Türk Ticaret Kanunu'yla ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun tanıtılmasına önem verdiklerini anlatan Hatipoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü yeni değişiklerin sanayicimize ciddi şekilde etkilediğini düşünüyoruz. Özellikle kıymetli evrak ve taşımacılık sektörü konusunda ciddi değişiklikler var. Bunlara ayak uydurmamız için anlamamız ve özümsememiz gerekiyor. Sanayicimizin Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu özümsemesi için hem bu kitabın hem de konferansın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Şu ana kadar kitaptan 1000 adet basıp sanayicimize dağıttık ama farklı kesimlerden ciddi ilgi gördüğü için belki bir basım daha yapacağız. Bunun yanında kitabı bir internet portalında yayınlamayı düşünüyoruz. Ayrıca bununla ilgili ihtiyacı olan arkadaşların bize ulaşması durumunda kendilerine CD şeklinde verebiliriz."

Reklam
Reklam

Hatipoğlu, ESO başkanlık seçimleriyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: