Yeni ulaşım sistemi minibüsçüleri zarara uğrattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından 20 Ağustos 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulan yeni...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından 20 Ağustos 2011 tarihinden itibaren uygulamaya konulan yeni ulaşım sistemi, vatandaşlardan sonra ulaşım esnafına da zarar vermeye başladı. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi toplu ulaşımında yaptığı düzenlemeden en büyük zararı minibüsçü esnafının gördüğünü söyledi. Sevimçok, minibüsçü esnafının sıkıntılarına kulak tıkanmamasını istedi.
Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Gönenç ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, sistemin yeniden gözden geçirilmesi ve minibüsçünün zarar etmeyecek şekilde düzenleme yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’la görüşeceklerini bildirdi. Toplu ulaşımda kart sisteminin doğru bir uygulama olduğunu, buna minibüsçülerin de itirazının olmadığını vurgulayan Sevimçok, “Ancak son yapılan ve minibüsleri sadece besleme hatlara yönlendiren düzenleme, üyelerimizin ciddi anlamda zarar etmesine neden oldu. Esnaflık, akşam evine ekmek götürmek için yapılır. Bu sistemle minibüsçüler, mazot parasını dahi çıkaramadan günü kapatıyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SON DÜZENLEME MİNİBÜSÇÜLERİ İSYAN ETME NOKTASINA GETİRDİ
AESOB Başkanı, minibüsçülerin bu sistemde daha fazla dayanamayacağına dikkat çekerek, "Minibüsçüler, hiçbir esnafın yapmadığını yapan, en fedakâr esnaf gurubunun başında gelir.” dedi. Minibüs esnafının belediyenin yerine getirmesi gereken sosyal çalışmaları, kazancından fedakârlık ederek yaptığını dile getiren Sevimçok, şunları kaydetti: “Bunlar arasında 65 yaş üstünü, polisi, zabıtayı, postacıyı ücretsiz taşımak, öğrenciyi yarı fiyatına, öğretmeni, emekliyi, engelliyi indirimli taşmayı sayabiliriz. Kışın yağmurda, yazın sıcakta yıllardır direksiyon sallar ve sesi çıkmaz. Ancak bu son yapılan düzenleme, artık minibüsçüleri isyan etme noktasına getirmiştir. Sistemin yeniden gözden geçirilerek, minibüsçülerin masraflarını karşılayacak, evine ekmek götürebilecek bir kazancı elde etmeleri sağlanmalıdır." diye konuştu.

"AKAYDIN’IN '180 OTOBÜS DAHA ALIRIM' SÖYLEMİ ŞIK DEĞİL"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın 180 otobüs daha alırım söyleminin de şık olmadığını ifade eden Sevimçok, bu sözlerin yıllardır bu işi özveriyle yapan üyelerini üzdüğünü dile getirdi. Şehir içi ulaşımı daha önce belediyenin yaptığını, ancak zarar ettiği için özelleştirdiğini hatırlatan AESOB Başkanı, “Aynı şeyin yeniden denenmesi büyük hata olacaktır. Minibüsçüler arasında işini düzgün yapmayan, yanlışları olan varsa bulup çıkarılsın ve gerekli ceza verilsin. Ancak birkaç kişinin yanlışının cezasını bütün minibüsçüler ödemesin.” çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz