Yeni Xabi Alonso o mu?

Real Madrid, geleceğin Xabi Alonso'su olarak gösterilen genç yıldız Asier Illarramendi'nin peşinde.

Goal.com'un haberine göre; Isco'yu 30 milyon Euro'ya transfer eden ve Dani Carvajal'i de Santiago Bernabeu'ya geri getiren Real Madrid'in takımı gençleştirme planları bazında şimdiki hedefi La Liga'nın parlayan yıldızı Asier Illarramendi.

Asier Illarramendi, Real Sociedad'ın altyapısından yetişti ve 2008 yılında B takımının formasını giydi. Genç yıldız takımının 3 yıllık bir aradan sonra La Liga'ya dönmesiyle birlikte parladı. Ocak 2011'de ilk defa resmi bir A takımı maçında forma giyen genç yıldız 4-1'lik mağlubiyete rağmen sahada oldukça iyi bir performans ortaya koydu.

Reklam
Reklam

O günden bu yana Real Socieadad forması altında 51 maça çıkan Asier Illarramendi, geçtiğimiz sezon 32 maçta forma giydi ve Real Sociedad'ın ligi 4. bitirmesinde oldukça büyük pay sahibi oldu. Takımına da uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde oynama fırsatı yarattı. Henüz Vicente Del Bosque tarafından bir kez dahi milli takıma çağrılmamış olsa da İspanya'nın tüm genç milli takımlarında forma giydi, üstelik tüm milli takım maçlarında da takımın meastrosu oldu. İsrail'de düzenlenen turnuvada İspanya U-21 takımını şampiyonluğa taşıyan isimlerin başında yer aldı.

Sahaya ilk olarak defansif orta saha konumunda çıkan genç yıldızın oyunu dikine oynayabilmesi, oyun okuyuşu ve uzun isabetli pasları onu göz önüne çıkardı. Tıpkı Xabi Alonso gibi Real Sociedad altyapısından yetişen genç yıldız haliyle büyük takımların dikkatini hemen çekti. Asier Illarramendi'nin en büyük sıkıntısı ise hakemlerle çok münakaşaya giriyor oluşu. La Liga'da geçtiğimiz sezon 11 sarı kart gören 23 yaşındaki oyuncu aynı zamanda U-21 Avrupa şampiyonasında da 5 maçta 2 sarı kart gördü. Bununla birlikte genç yıldızın yetenekleri ve azmi, bu küçük handikapı görmezden gelmenizi sağlayabiliyor. Adı şu aralar Real Madrid ile anılmakta olan başarılı oyuncunun serbest kalma ücreti ise 30 milyon Euro.

Reklam
Reklam

Arsenal ve Liverpool'un da ilgilendiği genç yıldızı Real Sociedad'ın elinde tutması pek mümkün değil. Başarılı oyuncunun takım arkadaşı Xabi Prieto, AS'a verdiği demeçte, "Onun niyetini bilmiyoruz, ama Madrid onun serbest kalma maddesini öderse bizle birlikte kalması imkansız olacak. Onun tüm kararlarına saygı duyacağız, ama bizden ayrılırsa tabii ki çok üzücü bir durum olur. Şu an için o hala Real Sociedad'ın oyuncusu" ifadelerini kullandı.

İspanyol basınında çıkan haberler de Real Madrid'in sportif direktörü Zinedine Zidane'ın genç yıldızla doğrudan iletişime geçtiği yönünde. Eğer Asier Illarramendi Real Madrid'e transfer olursa, takımın yeni teknik patronu Carlo Ancelotti de Los Galacticos'u uzun bir aradan sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapma konusunda iyi bir koz elde eder.

Anahtar Kelimeler: