Yeni Yapılan Bina Alev Alev Yandı

Konya’da inşaat halindeki 6 katlı binanın çatısı çıkan yangında alev alev yandı.Yangın, saat 22.30 sıralarında...

Konya’da inşaat halindeki 6 katlı binanın çatısı çıkan yangında alev alev yandı.

Yangın, saat 22.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Mesaj Caddesi üzerindeki inşaat alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, özel bir şirket tarafından yapılan 6 katlı binanın çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını fark eden şantiyedeki işçiler, itfaiyeye haber verdi. İşçiler, kendi yaptıkları binanın yanışını çaresizce izledi. Çatı katında başlayan ve kısa sürede alt katlara da sıçrayan alevler nedeniyle camlar patlayıp aşağıya döküldü. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi, yangının en son katta çıkması ve büyüklüğü nedeniyle olay yerine merdivenli takviye ekip çağırdı. Merdivenli itfaiye ekibinin de gelmesiyle yangına müdahale edildi. Alevlerin rüzgarla birlikte yayılarak devam etmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi daha sevk edildi. Takviye ekiplerin de gelmesiyle birçok noktadan yapılan soğutma çalışmaları sonucu yangın yaklaşık 3 saatte söndürülebildi.

Reklam
Reklam

Yangın sırasında inşaatta çalışan işçilerden biri cep telefonuyla bina sahiplerine yangını haberini verdi. Patronuna yangını haber eden işçi, şantiyede oturduğu sırada alevleri fark ettiğini ve itfaiyeye haber verdiğini söyledi. İtfaiyenin soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından binada inceleme yapıldı. İtfaiye ve polis ekipleri, yangının çıkış nedenini tespit edebilmek için çalışma başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: