Yeni Yapılan Suni Çim Sahayı Su Bastı, Halısı Kabardı

Samsunspor Akademi Ligi takımlarının maç yaptığı Haluk Ulusoy Suni Çim Sahası’nı su bastı ve halısı...

Samsunspor Akademi Ligi takımlarının maç yaptığı Haluk Ulusoy Suni Çim Sahası’nı su bastı ve halısı kabardı.

Akademi maçları Çarşamba'ya alınırken, Samsunspor Altyapı Sorumlusu Mehmet Bank, “Saha yeni yapıldı. Yapımcı firma kalitesiz malzeme kullanarak haksız kazanç elde etmiş. Suç duyurusunda bulunuyor ve bilirkişinin incelemesini istiyoruz" dedi.

Samsunspor'u kullanım hakkının bulunduğu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Haluk Ulusoy Suni Çim Sahası, Spor Toto Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla yaklaşık 300 bin lira harcanarak yapıldı ve sadece 1 maç oynandı. Sahanın zemin halısı kabardı ve tamamı sular altında kaldı. Cumartesi günü oynanması gereken Samsunspor U14-U15 ve U18 takımı maçları sahanın zemininin bozulması ve sular altında kalması yüzünden Çarşamba'ya alındı.

Reklam
Reklam

Samsunspor Altyapı Sorumlusu Mehmet Bank, duruma tepki göstererek, şunları söyledi: “Haluk Ulusoy Suni Çim Sahamız Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve biz kullanıyoruz. Sahanın zemini miadını doldurduğu için ihaleye çıkarıldı ve zemin tamamen değişti. İhaleyi alan firmanın yetkilisi eski yöneticimiz Şükrü Koç'a zeminin halısının kalitesiz olduğunu, yer yer kabarmalar olduğunu ve eksik malzeme döküldüğünü bildirdim. Hatta sahayı yapan usta birinci sınıf malzeme diye 4. sınıf malzemenin kullanıldığını ve 7 ton malzemenin eksik döküldüğünü bizzat bana söyledi. Yağmur yağdı foyaları ortaya çıktı. Şimdi, Valiliğimize, Cumhuriyet Savcılığımıza, Büyükşehir Belediyemize ve Spor İl Müdürlüğümüze suç duyurusunda bulunuyorum. Burada bir yolsuzluk var. Bilirkişi çağrılsın ve araştırılsın. Rize'de aynı durum oldu, yetkili firma halıyı değişti, zemini ise yeniden yaptı.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: