Yeni Yasama Yılı Başlangıcında Meclis'te Tören Düzenlendi

TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılının başlaması münasebetiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Meclis...

TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılının başlaması münasebetiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Meclis bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Törene AK Parti’den Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Adalet Bakanı Bakanı Sadullah Ergin katıldı. CHP’den ise Grupbaşkanvekili Emine Tarhan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin yer aldı.

Öte yandan törende bazı ilkler de yaşandı. Askeri taburun ayrılmasının ardından çelenk töreninde Polis Akademisi Bandosu ilk kez grev yaptı. Bando, törenler ve Genel Kurul’da da görev yapacak.

Reklam
Reklam

Bir diğer yenilik ise TBMM’deki törenlerde polislerin ilk kez giydiği kıyafetleri oldu. Osmanlı ve Selçuklu motiflerinden oluşan kırmızı renkli kıyafetler ilk kez giyildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: