"Yeni Yıla Sağlıklı Beslenerek Girin"

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Ceren Ayalp, yılbaşı gecesi sağlıklı beslenmenin önemine değinerek, bu tür özel

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Ceren Ayalp, yılbaşı gecesi sağlıklı beslenmenin önemine değinerek, bu tür özel günlerde hastalıkların tatile çıkmadığını belirtti.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, yılbaşı gecesi için sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Ayalp, sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli şartının "düzenli aralıklarla, azar azar ve sık sık beslenmek" olduğunu ifade etti. Ayalp, özellikle yılbaşında akşam fazla tüketileceği hesaplanarak gün içerisinde düzenli beslenmemenin yapılabilecek en büyük hatalardan birisi olacağını vurguladı.

Reklam
Reklam

"Sabahtan başlayarak tüm öğünleri mutlaka düzenli almak gerekir ki, akşam yemeğine kadar metabolizmamız yavaşlamasın ve iyi enerji harcayarak aldığımız besinlerin sindirimine yardımcı olsun" ifadesini aktaran Ayalp, yeni yılı evlerinde karşılamaya hazırlananlara uyarılarda bulundu.

Yılbaşı gecesinde evlerde çok çeşitli özel yemekler yapıldığına dikkat çeken Ayalp, şöyle devam etti:

"Bir gecelik ne yenildiğini düşünmeden yemek yemenin sorun olmayacağı zannedilir. Sofraya oturunca da her şeyden yemek istersiniz ve miktarlarına dikkat etmeden aşırı yemek yersiniz. Sağlıklı bile olsanız çok çeşitli ve fazla tükettiğiniz bu yemekler sonucu hazımsızlık ve gaz şikayetleriniz olabilir. İstediğiniz yemeklerden az az yemeye çalışmanız sizi bu şikayetlerden koruyabilir."

-Kronik hastalığı olanlara uyarı-

Ayalp, kronik hastalığı bulunanlar, özellikle tansiyonu yüksek, kalp hastası ve şeker hastası olan kişilerin yılbaşında yemek yerken dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Ayalp, şöyle devam etti:

"Bu tür özel günlerde hastalığınız tatile çıkmıyor. Çok yağlı yemekleri fazla miktarlarda yemek, aşırı alkol tüketmek, tuzlu kuru yemişleri fazla kaçırmak özellikle tansiyonu yüksek olan ve kalp hastası olan kişilerde çok önemli sorunlara neden olabilir. Tansiyonun birden yükselmesinin, beyin kanaması ve kalp krizi riskini artırdığı unutulmamalıdır."

Reklam
Reklam

Ayalp, yeni yılın ilk gününe iyi girmek isteyenlerin yeterli su tüketimine ve yeşil sebzelere ağırlık vermesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Kaan Bozdoğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: