Yeni yılda hava durumu

31 Aralık Cumartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle yurdun kuzey ve batı kesimlerinde sıcaklıklar 4-5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Yeni Yılda Yurtta Hava" açıklamasına göre, bugün, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege ile Bolu ve Eskişehir çevreleri yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Yurdun, doğu kesimleri sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

Yağışlar, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında etkili olacak ve hava sıcaklığı yağış alan yerlerde değişmeyecek, diğer yerlerde ise 1-2 derece artacak. Lodos batı bölgelerinde kuvvetli esecek.

Reklam
Reklam

31 Aralık Cumartesi günü de Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle yurdun kuzey ve batı kesimlerinde sıcaklıklar 4-5 derece azalacak.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Ordu ve Gümüşhane çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, Marmara'nın Güneyi ile Ege'de etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, Trakya ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar şeklinde olacak.

Lodos ise yurdun batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

1 Ocak 2006 Pazar günü yağışlı hava Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusunda etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı yurdun kuzey kesimlerinde 1-2 derece daha azalacak.

Öte yandan, 30 Aralık Cuma günü Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de, 31 Aralık Cumartesi günü Ege Bölgesi ile Balıkesir ve Bursa çevrelerinde etkili yağış, batı bölgelerinde güney yönlerden kuvvetli rüzgar, özellikle Doğu Anadolu'da kuvvetli buzlanma ve don olayları beklendiğinden ilgililer ve vatandaşlar, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Reklam
Reklam