Yeni Yılda Mutlaka Almanız Gereken 8 Karar

Yaradılışımız itibariyle, bir karar almak için genelde tarihleri baz alırız. Pazartesi diyeti işe yaramadı belki ama gelin bu yıl tutacağınız sözler verin!

  1. Kendinize inanın.

Evet bir klişeyle açtık konuyu ama işin gerçeği bu. Şimdiye kadar deneyip de yapamamış/yapmamış olmanızı bir kenara bırakın ve kendinize inanın. Çünkü kendinize söz verip, kendinize inanırsanız bu dünyada yapamayacağınız hiçbir şey yok.

  1. Su içmeyi ihmal etmeyin.

Eminiz bu maddeye "e ben zaten ihmal etmiyorum" diye cevap vereceksiniz ama bahsettiğimiz bu değil. Ofis masanıza bir sürahi koyun, yemeklerden önce ve sonra mutlaka birer bardak içmeyi kendinize alışkanlık haline getirin. Suyla birlikte hem cildiniz güzelleşecek hem de birçok hastalığı daha kapınızı çalmadan defedeceksiniz. 3. Yazmaya başlayın.

Tam olarak neye ulaşmak istediğinizi bir kağıda yazın ve her gün görebileceğiniz bir yere asın. Bu size, ne konuda çaba harcamanız ve neye dikkat etmeniz gerektiği konusunda hatırlatmada bulunacaktır. Örneğin “Kendime daha fazla vakit ayıracağım” yazıp buzdolabının üstüne asmak yerine, hedefiniz daha net belirleyerek giriş kapısının tam karşısına bir yere asın: “En azından iki haftada bir sinemaya gideceğim.” 4. Günde en az 8 saat uyuyun.

Çalışma şartları, sosyal hayat falan derken 8 saat uyumak en çok gözardı ettiğimiz şey. Hafızanızın güçlenmesi, kendinizi iyi hissetmenizin yanında iş ve sosyal hayatınızı olumlu bir şekilde yönlendirecek. "Vaktim olmuyor" yalanına sığınmayı bırakın, eve geldikten sonra yemek yiyip internette boş boş gezinmektense, uykunuzu almayı tercih edin. 5. Spora başlayın.

Kafanıza göre diyet yapmayı bir kenara bırakın. Sporu sadece zayıflama metodu olarak görmeyin. Spor; hem sizi dinç tutar, hem hareketli yapar, hem sıkı bir şekilde fit olmanızı sağlar. Daha birçok faydasını göreceğiniz gibi, içkinizden/sigaranızdan ve alışverişinizden biraz ödün verseniz, 1 yıllık üyeliği de kolaylıkla taksit taksit ödersiniz. 6. Gereksiz kalabalıklardan arının.

Sadece sizi ve duygularınızı sömürmek için hayatınıza girmiş eş-dost kim varsa silin. Hayat enerjinizi emen, sadece işi düştüğünde sizi arayıp soran, sırf kendi dertlerini anlatmak için hayatınızda yer alan herkesten uzaklaşın. Canınızı sıkan ne varsa söylemekten asla çekinmeyin. Bu hayat sizin. Az insan, çok huzurun tadına varın. 7. Kendinizi ödüllendirin.

Yaptığınız iyi veya güzel bir şeyle ilgili takdiri başkalarından beklemeyin. Başardığınız küçücük bir şey için bile olsa kendinizi ödüllendirin. O gün kendinize bir şeyler alın, sahilde güzel havanın tadını çıkarın, vapura binin, gülümseyin. Kendinizle gurur duymayı ihmal etmeyin. Bir işi istediğiniz zamanda bitirmemiş olsanız bile, en azından yarıladığınızı düşünün, motive olun. İyimser kalın. 8. Hayatınızı başkalarının yönlendirmesine izin vermeyin.

En sevdiğiniz kişi ya da kişiler bile olsa, sadece tavsiye alın. Onların "hata" olarak göreceği bir şeyden belki de çok farklı dersler çıkarıp bambaşka bir yol alacaksınızdır, bilemezsiniz. Kendinizi kısıtlamayın, içinizden geldiği gibi davranırken hem kalbinizi hem de mantığınızı ele alın. Hata da başarı da olsa, ikisi de sizin eserinizdir. Başkalarına kulak asmayın.

Reklam
Reklam