Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sağlık Meslek Liseleri’ne “rehberlik” Ediyor

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Sağlık Meslek Liselerinde Kariyer Planlaması ve Rehberlik...

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından "Sağlık Meslek Liselerinde Kariyer Planlaması ve Rehberlik Günleri" semineri düzenlendi.

Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik seminere Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Akın Terzioğlu, çok sayıda akademisyen ile Sağlık Meslek Lisesi Müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı Akın Terzioğlu seminerin açılış konuşmasını yaptı. Terzioğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencisi olmaktan gurur duyduğunu belirterek öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Terzioğlu, “Hedefiniz olmadan bazı şeyleri başarmak çok zor. Hedefinizi belirlerseniz hepsini gerçekleştireceğinize eminim. Biz arkadaşlarımızla koyduğumuz hedefler doğrultusunda ilerledik ve 3 bin 54 öğrencinin temsilcisi seçilerek hedeflerimize ulaştık” dedi.

Sağlık Meslek Yüksekokullarının önemine dikkat çeken SHMYO Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral ise, “Yıllarca üniversitelerde çalıştım. Çalıştığım süre içerisinde hiçbir üniversite Sağlık Meslek Yüksekokulu açmayı istemiyordu. Daha sonra Yeni Yüzyıl Üniversitesi’ne geldim ve üniversite olarak 3 sene önce Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu açtık. Diğer üniversiteler tarafından takip ediliyoruz, her geçen gün rakiplerimiz artmaya başladı” diye konuştu. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Özyaral, “Hayatınızda hep eylem planınız, gelecek planınız olsun. Onları nasıl hayata geçiririm diye düşünün. Tabi ki de bunları gerçekleştirirken önümüze hep engeller çıkacak ama hiçbir zaman yılmayacaksınız. Yolunuza devam edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“KARİYER, HAYATIN KENDİSİ DEMEKTİR”

Kariyerin önemine değinen Rektör Yardımcısı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Kariyer, hayatın kendisi demektir. Kariyer, kendimizle yüzleşmektir. ‘Biz kimiz, ne yapmak istiyoruz, nasıl yapacağız’ sorularını kendimize sorar ve bunları belirlersek, kariyer planlamamıza da başlamış oluruz. Biz sağlık odaklı bir vakfın, ‘Vatan Sağlık Eğitim Vakfı’nın bünyesinde kurulan, 10 fakültesi, 2 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsü olan büyük bir aileyiz. Bizi tercih ederseniz, siz de bu ailenin bir ferdi olacaksınız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından seminer, sağlık meslek liseleri ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin konuşmalarıyla devam etti. Seminerin sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz