"Yeni Yüzyılda Medya Ve İletişim Arama Konferansı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün 363 odanın 130 tanesi bütün uluslararası akreditasyon tarafından Avrupa'daki minimum

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün 363 odanın 130 tanesi bütün uluslararası akreditasyon tarafından Avrupa'daki minimum herhangi bir odanın üyesine vermiş olduğu hizmet kalitesine gelmiş" dedi.

TOBB tarafından Bolu Gazelle Resort Otel'de düzenlenen "Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Arama Konferansı"nda konuşan Hisarcıklıoğlu, kendilerinin ilk defa 2002'de arama konferansı yaptıklarını belirterek, arama konferanslarının en büyük katkısının, fark etmeden yol haritasının çizildiğini, kendilerinin de 2002 yılındaki konferansta yol haritası oluşturduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Hisarcıklıoğlu, daha sonra karar konferansı yaptıklarını, bunun ardından belirli sonuçların ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bize vizyon ve misyon çıktı. 2002 yılında TOBB ve paydaşlarımızın bize çizdiği misyon şu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması. Türkiye'nin ilk ekonomi alanındaki düşünce kurulu oradan çıkmış. Orada 2 gün tartışmalar yaptık, sonra karar almayı yaptık. 'Odaların hizmet kapasitesinin artırılması' denmiş. Bugün 363 odanın 130 tanesi bütün uluslararası akreditasyon tarafından Avrupa'daki minimum herhangi bir odanın üyesine vermiş olduğu hizmet kalitesine gelmiş. O güne kadar odalar birliği temsil kabiliyeti elde edememiş. Bugün oradaki yol haritasıyla beraber Atlantik'ten Pasifik'e kadar bütün iş organizasyonlarında baştan seçilerek gelirken, şimdi artık 'sizin bizim yönetimimizde yer almanız lazım' diye davet edilerek, 'gelin' noktasına gelmiş."

-Konferansta ortaya çıkan fikirler-

Hisarcıklıoğlu, girişim sermayesinin, İzmir'deki Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, Kadın ve Genç Girişimcilik Konferansı'nda ortaya çıktığını belirterek, daha birçok önemli konunun burada ortaya çıktığını anlattı.

Reklam
Reklam

TOBB'dan insanların meslek edinmesi konusunda kendilerinden etkin rol almalarının istendiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda da Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri'nin (UMEM) kurulduğunu kaydetti.

Mesleği olmayan kişinin meslek edinmesi kapsamında, sektörel elemana ihtiyaç duyulması halinde, o iş koluna eleman eğittiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, hükümet ve özel sektörün işbirliği içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, 3 ay boyunca Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek okullarında eğitim verdiğini vurgulayarak, "Bu süre boyunca günlük 20 lira cep harçlığı. Eğitimin ardından 3 ay da tezgahta eğiteceksin deniliyor. 3 ay da işletmemde çalıştırıyorum. Bana maliyeti yok. Günlük 25 lira cep harçlığı bir de sigorta. Toplam 6 ayın sonunda sertifika alabileceğine dair görüş bildirilmesinin ardından işe başlatılıyor. Bu kişiyi çalışan olarak aldığınızda, 4,5 yıla kadar istihdam üzerindeki vergi yükü yüzde 18 indiriyor. Bu herkesin kazandığı bir proje" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hisarcıklıoğlu, konferanslardan çıkan fikirleri herkesin benimseyerek yol haritasının ortaya çıktığını ifade ederek, "Gelecekte ne olmak istiyorsanız, gelecekte misyon olarak ne yapmanız gerektiği araştırılıyor. Fakat üzüldüğüm bir konu var, medya patronlarının da burada olmasını isterdik" dedi.

Muhabir: Kadir Yıldız - Mehmet Özcan - Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: