Yeni zam ve vergi yok

ANKARA (İHA) - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2003 yılı uygulama programı çerçevesinde 53 özelleştirme ihalesi açıldığını, bunlardan 50'sinin sonuçlandığını söyledi.

Bakan Kemal Unakıtan, 2003 yılı Özelleştirme Uygulamaları ve 2004 yılı Özelleştirme Programı'na ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda Unakıtan, 2003 yılı başından itibaren kapsamlı ve kararlı bir şekilde özelleştirme programını uygulamaya koyduklarını vurguladı. Yapılan uygulamalar sonucunda, 33 iştirak-işletme ve şirketin özelleştirildiğini, kapsamdaki kuruluşlara verilen yetki çerçevesinde yapılan ihaleler sonucunda ise 429 adet gayrimenkul satışının gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Unakıtan, "Bu çerçevede 2003 yılı başından itibaren bugüne kadar 2.2 milyar dolar düzeyinde uygulama yapılmış ve toplam 248 milyon dolar düzeyinde nakit girişi sağlanmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Unakıtan, bugüne kadar yapılan önemli özelleştirme uygulamalarını şöyle sıraladı:
"Kuşadası Limanı; 24.3 milyon dolar, Trabzon Limanı 20.2 milyon dolar, Çeşme Limanı 11.2 milyon dolar, TEKA Çaycuma İşletmesi 13.6 milyon dolar, TEKA Kastamonu İşletmesi 8.2 milyon dolar, TAKSAN 10 milyon dolar, Gerkonsan A.Ş. 3 milyon dolar, Eti Gümüş A.Ş. 40 milyon dolar, ESGAZ 43 milyon dolar, Gemlik Gübre Fabrikası 83.1 milyon dolar, İGSAŞ 100.5 milyon dolar, Bursagaz 120 milyon dolar, TEKEL Alkollü İçkiler 292 milyon dolar ve TÜPRAŞ 1 milyar 302 milyon dolar."

Bakan Unakıtan, 2004 yılı özelleştirme programında başlıca; Telekom, Tekel, Petkim, bazı elektrik dağıtım şirketleri ile şeker fabrikaları, Milli Piyango, araç muayene istasyonları, Manavgat İçme Suyu Tesisleri, Eti Krom, Eti Bakır, Eti Elektrometalurji, Eti Alüminyum ve Divhan'ın bulunduğunu bildirdi.
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplayan Unakıtan, 7. gözden geçirme çalışmaları çerçevesinde yeni vergi ve zam paketi açıklanacağı şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine, IMF ile mutabakat sağlamadıktan sonra herhangi bir paket açıklamalarının söz konusu olmadığını, çalışmaları millete ek yük getirmeyecek şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam