Yeni Zelanda Rallisi Grönholm'ün

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) sondan bir önceki yarışı olan Yeni Zelanda Rallisi'ni Ford pilotu Marcus Grönholm kazanırken Ford takımı markalarda şampiyonluğu garantiledi.

Yeni Zelanda Rallisi'nde ilk iki gün etaplarını lider kapatan Fin pilot Marcus Grönholm, rallinin son gününde liderliğini korudu ve 4.02.30'luk derecesiyle zafere ulaştı.

Ford pilotu Mikko Hirvonen takım arkadaşı Grönholm'un 56 saniye gerisinde 2. sırada yer alırken Peugeot ile yarışan Avusturyalı Manfred Stohl, liderin 2 dakika 36 saniye gerisinde üçüncü sırada bitirdi.

Reklam
Reklam

Marcus Grönholm bu yarışı kazanarak Carlos Sainz'in ardından Yeni Zelanda Rallisi'ni dört kez kazanan ikinci pilot oldu.

-27 YIL SONRA FORD ŞAMPİYON-
Yeni Zelanda Rallisi'nde ilk iki sırayı alan Grönholm ve Hirvonen takımlarına 18 puan kazandırarak Ford'un markalar klasmanındaki puanını 185'e çıkardılar.

Sezonun bitmesine bir yarış kala 160 puanlı Kronos Citroen önünde markalar şampiyonluğunu garantileyen Ford takımı, Dünya Ralli Şampiyonası'nda 27 yıldır ilk kez bu sevinci yaşadı.

Ford son olarak 1979 yılında Hannu Mikola- Bjorn Waldegard ikilisiyle markalar şampiyonluğu yaşamıştı.

Sezonun son yarışı olan Britanya Rallisi, 01-03 Aralık tarihleri arasında koşulacak.