Yeni Zelanda’dan Urfa’ya

Yeni Zelandalı emekli bürokratlar, katıldıkları sıra gecesine doyamadı: 'Türkiye Harika, Urfa Çok Güzel' dediler.

Dünyanın öbür ucundan kalkıp Şanlıurfa’yı görmeye gelen Yeni Zelandalı emekli bürokratlar, katıldıkları sıra gecesine doyamadı: 'Türkiye Harika, Urfa Çok Güzel' dediler.

Dünya üzerinde insanların yerleştiği en son yerlerden birisi olan Yeni Zelanda’dan Şanlıurfa’ya gelen 18 emekli bürokrat, sıra gecesinde çiğ köfte de yedi kebap da. Gün içerisinde Harran’a da gittiler Göbeklitepe’ye de. Şanlıurfa’nın tarihi dar sokaklarında hanları, çarşıları da gezen Yeni Zelandalılar, gece de katıldıkları sıra gecesinde yorgunluk attı. Sıra gecesinde seslendirilen bir birinden güzel Şanlıurfa Türkülerini anlamasalar da müziğin ritmine ve ezgilerin havasına bıraktı kendilerini.

Reklam
Reklam

ARALARINDA EMEKLİ SAVCI DA VAR HAKİM DE

Ülkelerinden 15 gün önce turizm turuna çıkan Yeni Zelandalı 18 emekli bürokrat’ın ilk durakları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmuş. Kıbrıs gezilerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye gelen Yeni Zelandalı emekli bürokratların arasında hakim, savcı, vali, mühendis, genel müdür statüsünde isimler bulunuyor. Ülkelerinde bir tur operatörünün organizesi ile 30 günlük tatil ve geziye çıkan Yeni Zelandalılar, Türkiye gezisi sırasında Anadolu’yu adım adım gezme imkanı bulmuş.

“TÜRKİYE HARİKA, URFA ÇOK GÜZEL”

Anadolu’da kendilerini etkileyen ve büyüleyen şehirler arasında Şanlıurfa’nın farklı bir yeri olduğunu söyleyen Yeni Zelandalı emekli Bürokrat Jon Dunwoodie, sıra gecesine hayran kaldıklarını anlattı. Gelibolu, Akdeniz Bölgesini ve Nemrut’u da gezen Yeni Zelandalı grup, Şanlıurfa’nın tarihi ve mimari dokusuna uygun bir otelin doğal mağaralarında sıra gecesine katıldı. Çiğ köfte ve kebabın tadına doyamayan Yeni Zelandalılar, El Ruha Otel’deki sıra gecesinde, halay çekmeyi de ihmal etmedi. Yeni Zelandalı 18 emekli bürokrat, Türkiye ve Urfa’ya hayranlıklarını “Türkiye harika, Urfa çok güzel.” cümlesi ile özetledi.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa’dan sonra Doğu Anadolu Bölgesine geçecek olan Yeni Zelandalı grup daha sonra Karadeniz Bölgesini gezeceklerini belirti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: