Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Curr, Çanakkale'de:

 Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, "Çanakkale'nin, Yeni Zelandalıların kalbinde çok önemli bir yeri var" dedi. 

Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jonathan Curr, "Çanakkale'nin, Yeni Zelandalıların kalbinde çok önemli bir yeri var" dedi. Curr, Büyükelçelik İdare Yöneticisi Jesie Gunn'la, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti. Curr, burada yaptığı konuşmada, eski büyükelçi Taha Macpherson'un başka bir göreve atanmasının ardından kendisinin bir ay önce Türkiye'deki görevine başladığını belirterek, şöyle konuştu: "Türkiye'deki görevime bir ay önce başladım. Türkiye'de bulunmaktan şeref duyduğumu belirtmek istiyorum. Ayrıca Çanakkale'de olmak da çok önemli. Çanakkale'nin biliyorsunuz ki Yeni Zelandalıların kalbinde çok önemli bir yeri var. Yeni Zelanda Hükümeti ve Yeni Zelanda halkı, Türk Hükümetine ve Çanakkale halkına her sene buraya ziyarete gelen Yeni Zelandalılara göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı müteşekkir olduklarını belirtmek isterim.". Vali Çınar ise büyükelçiye yeni görevinde başarı dileğinde bulundu. Ziyaretin ardından Vali Çınar, Büyükelçi Curr'a Çanakkale seramiği, Curr ise Çınar'a Yeni Zelanda'nın fotoğraf albümünü hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: