Yeniçam Köyünde İçme Suyu Sevinci

Denizli’nin Buldan İlçesine bağlı Yeniçam Köyünde bir süredir devam eden sondaj çalışmaları sonuç verdi ve...

Denizli’nin Buldan İlçesine bağlı Yeniçam Köyünde bir süredir devam eden sondaj çalışmaları sonuç verdi ve sondajla içme suyu çıkarıldı.

Buldan İlçesi’ne bağlı Yeniçam Köyünde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar neticesinde sondajla içme suyu çıkarıldı. Yeniçam Köyünde yetersiz olan içme suyu kapasitesini artırmak için İl Özel İdaresi tarafından sondaj çalışması başlatılan sondaj çalışması sonucu, 100 metrede saniyede 10 litrelik debiye sahip su kaynağı bulundu. Bulunan kaynak ile birlikte köyde su sıkıntısı çekilmeyeceğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Buldan’ın Yeniçam Köyünde önceki yıllarda drenajdan elde edilen içme suyu yetersizdi. Sıkıntı yaşanan yerlerde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yeniçam Köyü ilave içme suyuna kavuştu” dedi. Yeniçam Köyü Muhtarı Osman Yangöz ise, 13 yıldır içme suyu konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz