Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nde Son Dönemeç

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ovalarını su ile buluşturacak Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nin tünel kazı çalışmaları 26 Aralık'ta tamamlanacak. 

"Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 55" DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız da 15 kilometre uzunluktaki iletim kanallarının 5,3 kilometresinin tünellerden oluştuğunu ifade etti. İlk tünelde ışığı gördüklerini, T2 tünelinin ardından T3 tüneline başlayacaklarını ifade eden Yıldız, "Proje başladığında maliyet 62 milyon liraydı ancak 100 milyonu bulacak. Tünellerde bir yılda yapılan çalışmalarda yüzde 55 fiziki gerçekleşme sağladık" dedi. T1 tünelinde 810 metre beton imalatı yaptıklarını söyleyen Yıldız, şunları kaydetti: "Bugüne kadar 410 bin metreküp açık kanal kazısı ve 75 bin metreküp kaya kanal dolgusu gerçekleştirildi. Tünellerde yapılan toplam kazı ise 141 bin metreküptür. Projeyle her yıl yaklaşık 3 milyon liralık enerji bedeli harcanarak, ortalama 15 bin 500 kilovat saat elektrik enerjisi tüketen Mahmudiye Pompa İstasyonu devreden çıkmış olacak." İncelemelere AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kaymakamlar ve belediye başkanları da katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz