Yenicekent İletim Kanalı Yapım Çalışmaları Devam Ediyor

Denizli Cindere Barajı'ndan yapılan Yenicekent İletim Kanalı'ndaki çalışmalar devam ediyor.

Denizli Cindere Barajı'ndan yapılan Yenicekent İletim Kanalı'ndaki çalışmalar devam ediyor.

İletim kanalı inşaatında incelemelerde bulunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından geçen yıl nisan ayında temeli atılan iletim kanalında çalışmaların devam ettiğini projenin Denizli için çok önemli olduğunu kaydetti.

Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada yapılan çalışmayla daha önce pompajla sulanan 105 bin dekarlık bir alan artık cazibeli suyla sulanacak. Bunun dışında yeni alanlar da özellikle Buldan ilçesinde yaklaşık 50 bin dekar alan sulamaya açılmış olacak. Toplamda 155 bin dekarlık bir alan bu çalışmayla sulanacak. Bu bereketli ovaları suya kavuşturacağız. Hesaplamalarımıza göre maliyet yaklaşık üçte birden daha aza düşecek. Bu çok önemli bir şey."

Reklam
Reklam

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de iletim kanalının Pamukkale ve Sarayköy havzaları ile Buldan'a can vereceğini belirterek, "Yıllardan beri elektrik ücretlerinden dolayı pompajla sulama çiftçilerimizi girdi maliyetleri sebebiyle olumsuz etkiledi. Hemen hemen maliyetler üçte bire düşürecek. Bu anlamda bu tünelin ovaya ulaşması, çok hayati önem arz ediyor" dedi.

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız ise 7 Nisan 2012'de temeli atılan yaklaşık 15 bin metre uzunluğundaki iletim kanalının 5 bin 200 metresinin üç tünelden oluştuğunu, kanalın 26 Aralık 2014'te bitirilmesinin taahhüt edildiğini kaydetti.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: