Yeniçeri'den 'Cezayir'deki katliamın soykırım olarak kabul edilmesi' teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Fransız Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Fransız Meclisi'nde sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarının onaylanması halinde, TBMM'deki Fransız-Türkiye Dostluk Grubu'nun dağıtılması gerektiğini savundu.
Yeniçeri, Fransa'nın girişimine karşı Türkiye'nin de Cezayir'de yaşanan katliamın soykırım olarak kabul edilmesi için Meclis'e teklif sunduğunu belirtti.
Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Fransa Meclisi'nde oylanacak tasarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fransa'nın girişiminin ortak bir bildiriyle kınandığını hatırlatan Yeniçeri, Türkiye'ye yönelik dış tehditlere karşı içeride birlik ve beraberliğin oluşmasından doğal bir şey olamayacağını kaydetti.
Tasarının, Fransa Meclisi'nde onaylanması halinde TBMM'deki Türkiye-Fransız Dostluk Grubu'nun dağıtılması, üyelerin bu gruptan çekilmesi gerektiğini ifade eden Yeniçeri, kendisinin de Fransa'nın girişimine karşı Türkiye'nin de Cezayir'de yaşanan katliamın soykırım olarak kabul edilmesi için Meclis'e teklif sunduğunu hatırlattı. Mukabiliyet çerçevesinde teklifi getirdiğini aktaran Yeniçeri, "Onlar nasıl yapıyorsa aynısı ile cevap vermek gerekiyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz