''Yeniden ekonomik krizi konuşuyoruz"

Ankara (AA)- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Türkiye, yeniden ekonomik krizi konuşan bir ülke haline gelmiştir" dedi. Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan Erkan Mumcu başkanlığında toplandı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Mumcu, uygulanan ekonomik istikrar programının, yüksek reel faiz ve döviz kuru esasına dayalı sürdürülebilir olmayan sahte bir istikrara yol açtığını belirtti. Mumcu, programın, uygulandığı her ülkede ve Türkiye'de üretici sınıfların aleyhine, daha çok dış ekonomilere bağlı sınıfların lehine
bir servet aktarımından başka sonuç doğurmadığını ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Programın yeryüzünde ilk kez uygulanmadığını, ulusal ekonomilerin pazar payı imtiyazı taşıyan işletmelerinin küresel sermayenin malı haline gelmesi sonucuna yol açtığını kaydeden Mumcu, "'Türkiye, yeniden ekonomik krizi konuşan bir ülke haline gelmiştir" dedi.

Bir taraftan 21 kişinin dolar milyarderleri listesine girebilecek duruma geldiğini, diğer taraftan 21 milyon vatandaşın yoksulluk ve açlık sınırının altına sürüklendiğini söyleyen Mumcu, açılanlar düşüldükten sonra kapanan işletme sayısının 60 binin üzerinde olduğunu ifade etti.