Yeniden Yapılanan İş-Kur'un İl Müdürleri Söke'de Eğitimde

665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden yapılanma süreci yaşayan İş-Kur'da, Bölge Müdürlükleri kapatılarak, Bölge...

665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden yapılanma süreci yaşayan İş-Kur'da, Bölge Müdürlükleri kapatılarak, Bölge Müdürlüklerinin iş ve sorumlulukları İl Müdürlüklerine verildi. Yeniden yapılanma sürecinin sıkıntılarını en aza indirgemek isteyen Bakanlık ve İş-Kur Genel Müdürlüğü; il müdürlerine yönelik hizmet içi eğitim toplantıları düzenledi. Bu toplantılara Söke İş-Kur ev sahipliği yapıyor.

81 ilin İş-Kur il Müdürlerinin katıldığı eğitim toplantılarının açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk, İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Genel Müdür Yardımcısı Lütfi İnciroğlu Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer'de katıldı.

Reklam
Reklam

Kısa bir süre önce İş-Kur bünyesinde Genel Müdürlük görevine başladığını belirterek sözlerine başlayan İş-Kur Genel Müdürü Nusret Yazıcı; işsizliğin sadece Türkiye değil, ekonomisi güçlü olan ülkeler de dahil olmak üzere dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Hizmetlerin geliştirilmesi için projeler üreteceklerini ve İş-Kur'un hizmet kalitesinin artacağını söyleyen Genel Müdür Nusret Yazıcı, "Katılımcı ve çözüm odaklı bir çalışma prensibine sahibiz. Sorunlarımız ve sıkıntılarımızı beraber çözeceğiz. Güçlü bir Türkiye manzarasında İş-Kur'un da önemli bir yeri olacak" dedi.

Konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk; çalışma hayatının dinamik yapısının kurumsal anlamda yeniden düzenlemeyi gerekli hale getirdiğini, Çalışma Bakanlığı olarak uzun vadeli politikalar üretmek zorunda olunduğunu söyledi. Konuk; 665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile önemli değişiklikler yapıldığını, yapılan düzenlemelerin vatandaş odaklı hizmet anlayışını arttırma ve bürokrasiyi azaltmak adına çok önemli adımların atıldığını belirtti. Yeni başlangıçların zorlukları barındırdığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk; "Gerçekleştirilecek hizmet içi eğitimin temel amacı etkin ve verimli hizmetler sunmayı sağlamaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından açılış törenin de il müdürlerine söz verildi. İl Müdürleri özellikle yeniden yapılanma sürecinde yaşanan sıkıntıları dile getirirlerken; karşılıklı fikir-alışverişi yapıldı. 81 İl Müdürünün katılımıyla Söke İş-Kur Eğitim binasında gerçekleşen hizmet içi eğitim toplantıları bir hafta sürecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: