Yenidoğan Bebek Fazla Beslenmeli Mİ?

Göğüs ve biberon: Yeni doğan bebeğiniz fazla beslenmeli mi?

Soru: Yeni doğan bebeğimizin çok yemesinden endişeleniyoruz.Bebeğimiz henüz 2 buçuk haftalık. Günde 12 defa meme emiyor ve günde iki üç defa bir biberon hazır mama yiyor. Hastaneden çıktıktan bir hafta sonra kontrole gittiğimizde doktor alması gereken kilonun iki katını aldığını söyledi.Yatıştırıcı ve ılık su kullandık ancak bunlar bebeğimizi tatmin etmiyor ve bebeğimiz meme emmek yada biberon için ağlıyor. Ne yapabiliriz?

Cevap: Bebeğinize günde üç kere biberon vermenizin sebebinin sütünüzün yetmediğini düşünüyor olmanızdan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Yeni doğan bebeklerin sık sık yaklaşık olarak bir buçuk saatte bir emzirilmesi gerekiyor.Anne sütü kolaylıkla sindirilir ve sık emzirmeler annenin sütünü artırır. Sütü bol olan anneler bile bazen bebeklerinin tatmin olmadığını düşünürler. Bebeğiniz eğer sağlıklıysa yani iyi bir şekilde büyüyor ve dışkısı olması gerektiği gibiyseeşinizin sütünün yeterli olduğundan emin olabilirsiniz. Hazır mama desteğini bırakmanızı tavsiye ederim. Çünkü biberon emmekle meme emmek aynı değildir. Ve ilk haftalarda bebek bu ikisine alışmakta sorun yaşar. Bebeğiniz emzik yada biberon istediğinde ona meme verin.

Reklam
Reklam

Altı haftalıktan küçük bebeklerin günde 6-8 defa altını ıslatması ve en az 2 defa bağırsak hareketi yapması düzenli kalori aldığının göstergesidir. Bazı bebekler normalden fazla kilo alır çünkü bebeklerin gereksinimleri farklılık gösterir. Emzirme kilo alımıyla sınırlandırılmamalıdır.

Debbi Donovan