Yenilenen Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne Yatılı Öğrenci Verilmediği Iddiası

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl yenilenen Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne bu yıl yatılı

Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl yenilenen Özel Eğitim Meslek Lisesi'ne bu yıl yatılı öğrenci verilmediği iddiasıyla ilgili olarak "Bakanlıktan gelen listede okulumuza yatılı öğrenci yönlendirilmemiştir" dedi.

Özbek, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Özel Eğitim Meslek Lisesi'nin geçen yıl yeni yerinde eğitim öğretime başladığını söyledi.

Okulun onarımının bakanlıktan gelen parayla gerçekleştirildiğini ifade eden Özbek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Şu anda orada öğrencilerimiz eğitim öğretim görüyor. Burası 100 yatak kapasiteli bir eğitim merkezidir. Bu yıl en son bakanlıktan gelen listede okulumuza yatılı öğrenci yönlendirilmemiştir. İlimizdeki öğrencilerin de başka illere yatılı olarak gönderildiğini velilerin verdiği dilekçelerden öğrendik. Dilekçeler Milli Eğitim denetmenlerimiz vasıtasıyla işleme konulacak. Ayrıca okulla ilgili de bir araştırma ve inceleme yaptırıp rapor hazırlattırtacağız. Bu raporumuzu da bakanlığımızın ilgili genel müdürüne sunacağız. Okulumuzu tekrar yatılı olarak canlanmasını istiyoruz. Çünkü burada büyük bir masraf yapıldı. Buranın atıl duruma düşmemesi için çalışacağız. Okulumuza öğrenci gelmesi için bakanlık nezdinde de girişimlerde bulunacağız."

Bu yıl okulda 26 öğrencinin eğitim öğretim göreceğini, bunların 15'inin yatılı olarak kalacağını aktaran Özbek, şunları kaydetti:

"Okulumuzda 12 öğretmen ve idarecimiz var. Türkiye genelinde işitme engelli öğrenci sayısı az olunca okullarda sıkıntı doğdu. 12 öğretmenin görev yaptığı okulumuzda sanırım 2 öğrenciye bir öğretmen düşecek. Bu tip özel eğitim kurumlarında bir öğrenciye 2 veya 3 öğretmen düştüğü zamanlar oluyor. Bunlar özel eğitime muhtaç çocuklarımızdır. Bir öğrencimize amaç cıvata sıkmasını öğretmekse o öğrenciye üç öğretmen bile verme durumu vardır. Buradaki amaç onları hayata hazırlamaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferdi Akıllı/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: