Yenilmez, öğrenci ve velilere Akif'i ve misyonunu anlattı

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan...

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan 'Safahat-Mehmet Akif Ersoy Dönüyor Ya siz Neredesiniz' adlı tiyatro oyununu Özel Zafer İlköğretim Okulu'nda öğrenci ve velileri için sahneledi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik çerçevesinde Afyonkarahisar’a gelen Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy rolü ile izleyicilere heyecanlı ve duygulu anlar yaşattı. Sanatçı, tek başına oynadığı oyunda hem tebessüm ettirdi, hem düşündürdü hem de öğrencilere tarih bilinç ve değerlere sahip çıkılmasının önemini anlattı.

Reklam
Reklam

'HER GÜN HAKKARİ’DE BİR TELEFONU ARAYIN'

Ünlü oyuncu, aynı oyunu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde de sahneledi. Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) tarafından düzenlenen gösteriye katılan ünlü oyuncuyu bin 800 kişi izledi. Kendisini izlemeye gelenlere Hakkari’deki rastgele bir telefonu çevirerek, onlarla konuşmalarını tavsiye eden Yenilmez, “Bugün yarın hatta her gün Hakkari’deki bir telefon numarasını çevirin. Onlara ‘Ben Afyonkarahisar’dan arıyorum ve sizi gerçekten çok seviyorum’ deyin. İnanın oradaki insanlar bundan çok mutlu olacaklardır. Bu kanın durması için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Siz de bir telefonla bu kanın durmasına katkıda bulunabilirsiniz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: