Yenimahalle, Ankara’nın Başkent Oluşunu Kutladı

Ankara’nın Başkent oluşunun 89. yılı Yenimahalle’de düzenlenen resmi törenle kutlandı. Ragıp Tüzün Parkı’nda düzenlenen törene...

Ankara’nın Başkent oluşunun 89. yılı Yenimahalle’de düzenlenen resmi törenle kutlandı. Ragıp Tüzün Parkı’nda düzenlenen törene Ankara Vali Vekili Mehmet Polat, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na Ankara Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yenimahalle Belediyesi Başkanlığı adına çelenk konulmasıyla başlayan tören, Zeynep Salih Alp Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin söylediği istiklal Marşı ile sona erdi.

Ankara'nın Başkent oluşunun 89. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yaşar, Ankara'nın kurtuluş ve kuruluşu temsil etmesi nedeniyle özel bir başkent olduğunu belirtti. Yaşar, "Ülkelerin tarihinde başkentler, o ülkenin kimliğini yansıtması nedeniyle önemlidir. Ancak Ankara çok farklı bir özelliğe sahiptir. Ankara kuruluş ve kurtuluşu temsil eder. Basit bir kasabayken kurtuluş mücadelesinin ve ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezi olma sorumluluğunu yüklenmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalbinde bambaşka bir yere sahip olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı cumhuriyet meşalesi ve bağımsızlığımızın sembolü Ankara, sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yokluk ve yoksulluk günlerinde kurdukları cumhuriyet bizler ve genç nesillerimiz ile Atatürk’ün tarif ettiği muasır medeniyetler seviyesi yolundan dönmeden kararlılıkla yürüyecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: