Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: "chp Yöneticileriyle Sıkıntımız Olduğu, Siyaset Farklılıkla

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "CHP yöneticileriyle sıkıntımız olduğu, siyaset farklılıkları olduğu gerçek. Son ilçe...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "CHP yöneticileriyle sıkıntımız olduğu, siyaset farklılıkları olduğu gerçek. Son ilçe kongresinde uğradığım hadiseyi içime sindiremiyorum. Yenimahalle halkı için hizmet sözümüz var. Hizmetin engellenmemesi için görüşmeleri sürdürüyorum. En doğru kararı alacağız" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında 29 Mart seçiminden bu yana yapılanları ve yapılacakları anlattı. Yaşar, belediye yönetimine geldiklerinde belediyenin şirketin borçlarıyla beraber 140 trilyon borcu olduğunu ve kendilerinin bu borçları kapattığını, memurların maaşlarının bir kere bile ikinci gün ödenmediğini söyledi. Yaşar, torba yasaya girmeyen bir belediye olduklarını, yaptıkları düzenlemelerde 200'e yakın aracı belediyeye kazandırdıklarını ve makine bakımından en güçlü belediye olduklarını ifade etti. Kan bankası datası da kurduklarını söyleyen Yaşar, sosyal yönden yardım için Ankara Barosu'yla birlikte adli yardım bürosu kurduklarını ifade etti. 500 bin ton asfalt döktüklerini ve iskana açılmış bölgelerde kaldırımsız sokak kalmayacağını belirten Yaşar, ayın 14'ünde Rauf Denktaş adına park açacaklarını bildirdi. Yaşar, belediyelerinde yapılan ve yapılacak çalışmalar için şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Özel okullardaki bütün fiziki imkanları Yenimahalle'deki okullara taşıyacağız. İhtiyaç sahibi yüz çocuğu yaz kamplarına gönderdik. Yenimahalle'de engelliler için büyük adımlar attık. Engelliler Şubesi'ni kurduk. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak binalar yaptık. Omurilik felçlilerine yaşam merkezi kurduk. Batıkent'te Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi'ni bitirdik. Engelliler Haftası'nda açacağız. Sokak hayvanları Ankara'nın kanayan bir yarası. Sokak köpeklerinde halkın kamı hizmetlerinden yararlanmasını engelleyecek üreme var. Bakımevi konusunda en çok çalışan belediyeyiz. Avrupa standartlarında köpek barınağı açacağız. İbadet yerlerinin temiz olması çok önemli. Yurtdışındaki ibadet yerleri çok temiz. Camilerimizde bakım, boyama, badana işlemlerini yapıyoruz."

Başkan Yaşar, Ankara'da deprem denildiğinde akla ilk Demetevler'in geldiğini, imarın yapılmaması ve yolların dar olması sebebiyle bir deprem esnasında binaların domino taşı gibi birbirinin üzerine döküleceğini belirtti. Kurtarma ekiplerinin dar yollardan dolayı yardıma gidemeyeceğini belirten Yaşar, cemevi konusuna da değindi. Yaşar, "Cemevi konusunda çok talep var. Türkiye artık bu sorunu aşmalıdır. Türkiye laik, demokratik bir ülkeyse, bu olanak sağlanmalıdır. Kavgaya ve ayrımcılığa sebep olmamalı.

Reklam
Reklam

Camiye verilen olanak cemevlerine de verilmeli. Bu süreci bir kültür merkezi içinde başlattık" dedi.

Bir gazetecinin fuar alanı olmaması ile ilgili ise sorusuna ise Yaşar, "Bu konu büyükşehir belediyemize ait. Yasal yetki bulduğumuz yerlerde yapıyoruz. Fuar alanı için çok geç kaldık. Geçen sene fuarı Akyurt'ta yapma kararı alındı. Fuar geç kalmış bir alan" diye konuştu.

"Siyasi olarak da iddianızı sürdürecek misiniz" sorusu üzerine Yaşar, "Cumhuriyet değerlerine, hukukun üstünlüğüne ve Mustafa Kemal'e inanan bir insanım. Milli gelirin daha saydam bölüşülmesi için siyaset yaptım, yapmaya devam edeceğim. Kula kulluk yapmayacağım. Siyasette şurada olacağım diye bir iddiam yok" dedi.

İstifa söylentileriyle ilgili soruya Yaşar, "CHP yöneticileriyle sıkıntımız olduğu, siyaset farklılıkları olduğu gerçek. Uğradığım hadiseyi içime sindiremiyorum. Yenimahalle halkı için hizmet sözümüz var. Hizmetin engellenmemesi için görüşmeleri sürdürüyorum" yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: