Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar'ın ilk icraatı yıkım oldu

Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın seçildikten sonra ilk icraatı kaçak yapıldığı ileri sürülen bir mescit ile çevresindeki evleri yıkmak oldu. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yıkım sırasında ev sahipleri ile yıkım ekipleri arasında arbede yaşandı. Mahalle sakinleri ise CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın mahalledeki 6000 oydan kendisine sadece 300 oy çıktığı için mescidi ve evlerini yıktığını ileri sürdü.

Yenimahalle'nin Yakacık Mahallesi'ndeki İmece Kırklar Yapı Kooperatifi içinde bulunan mescit, Yenimahalle Belediyesi tarafından yıkıldı. Mahalle sakinlerinden Şahin Duyar, mescidin yıkılmaması için Belediye Başakanı ile görüşmeye gittiklerini, ancak Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın kendilerine 'elimden geldiği kadar yıkmaya çalışacağım" dediğini iddia etti. Seçimlerden önce kendilerine yıkmayacağı vaadinde bulunduklarını belirten Duyar, mescidin tamamen site ve çevrede yaşayan vatandaşların imkanlarıyla yapıldığını, Belediye Başkanı Yaşar'ın ise mahalleden kendisene az oy çıkması nedeniyle mescidi yıktırdığını ileri sürdü. Mescidlerinin yıkılmasından dolayı üzgün olduklarını belirten site sakinleri en yakın caminin oldukça uzak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Kaçak yapıldığı iddiasıyla evi yıkılan İbrahim Taş da, 23 yıldır Ankara'da yaşadığını ve 3. kez evinin yıkıldığını söyledi. 51 yaşındaki inşaat işçisi, 5 kişilik bir aileye baktığını, herhangi bir tebliğat yapılmadan evinin yıkıldığını ve mağdur olduğunu belirtti. Yıkılan evinin olduğu yere çadır kuracağını söyleyen Taş, "Ne yapalım, nereye gidelim. Yıllardın çalışıyorum yeni bir ev sahibi olmuştum, ama onu da yıktılar. Yaklaşık 4 milyon TL borcum var. Bunu nasıl ödeyeceğim. Gelirim düşük olduğu için kiraya ev vermiyorlar. Nerede yaşayalım" diyerek evinin yıkılmasına tepki gösterdi.

Yenimahalle Belediyesi yıkım ekibi tarafından kaçak yapıldığı iddiası nedeniyle site içindeki bir mescid ve aynı mahallede bulunan 2 ev yıkıldı. Yıkılan evden çıkarılan eşyalar çamur içinde kalırken mahalle sakinleri ile ile yıkım ekibi arasında arbede yaşandı. Bölgede çok sayıda jandarma ve panzer görev aldı.

Cihan