Yenimahalle Belediyesi, şehit ailelerini Çanakkale’ye gönderdi

Yenimahalle Belediyesi, şehit ailelerini Çanakkale’ye gönderdi. Gaziler Günü dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi ve iki şehit babası...

Yenimahalle Belediyesi, şehit ailelerini Çanakkale’ye gönderdi. Gaziler Günü dolayısıyla Yenimahalle Belediyesi ve iki şehit babası olan Sosyal Demokrasi Derneği Çayyolu Şube Başkanı Emin Sarıkaya’nın birlikte düzenlediği Çanakkale gezisine 45 şehit ailesi katıldı.
Çanakkale’de iki gün konaklayan şehit yakınlarının ilk adresi, 253 bin kahraman şehidin yattığı Gelibolu Yarımadası oldu. Gezi programı kapsamında Şehitlik, Büyük Şehitler Anıtı, Seyit Onbaşı Anıtı, Conk Bayırı, 57’nci Alay Şehitliği, Yahya Çavuş Şehitliği, Seddülbahir Köyü ve savaş malzemeleri galerisi, Çimenlik Kalesi, Aynalı Çarşı, Eceabat Kilitbahir Köyü ve Kalesi ziyaret edildi. Rehber, Çanakkale Savaşı hakkında geziye katılanları bilgilendirirken; şehit yakınları binlerce şehidin kahramanlıkları ile ilgili anlatılan hikayeler karşısında duygu dolu anlar yaşadılar.
Çanakkale ruhunu yeniden yaşadıklarını belirten şehit yakınları, bu imkanı sağlayan Yenimahalle Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz