Yenimahalle Belediyesi vericileri taşımak için istimlak çalışmalarını sürdürüyor

Yenimahalle Belediyesi, Şentepe’de görüntü kirliliği oluşturan televizyon vericilerini tek bir kulede toplayacak. 33 bin 371...

Yenimahalle Belediyesi, Şentepe’de görüntü kirliliği oluşturan televizyon vericilerini tek bir kulede toplayacak. 33 bin 371 metrekare alan üzerine yapılacak kule için 32 bin 492 metrekarelik kamulaştırma yapıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hem vericilerin çevresinde bulunan gecekondularda yaşayan vatandaşların sağlığını korumak, hem de görüntü kirliliğine son vermek amacıyla önemli adımlar attıklarını söyledi. Yaşar, “Vericileri gerekli izinlerin tamamlanmasının ardından tek bir kulede toplayarak hem Ankara’nın en önemli sorunlarından birini ortadan kaldırmış olacağız hem de o bölgede oturan vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir sayfiye alanı oluşturacağız." dedi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Şentepe de vericilerin bulunduğu yerin Ankara manzarasının en güzel seyredilebileceği yer olduğunu söyledi. Vericilerin kaldırılmasının ardından o bölgenin yeşil alan olarak kamunun hizmetine açılacağını kaydeden Yaşar, “Ankaralılar kent manzarasını seyredebilmek için Şentepe’ye gelecek. Kulenin etrafı Ankaralılar için sayfiye yeri haline getirilecek. Hem bu çirkin görüntüye son verilecek hem de bu geniş alan halk yararına değerlendirilmiş olacak. Kentsel dönüşüm yaşayan Şentepe’ye bu seyir alanı çok yakışacak.” dedi.
Bütün vericilerin yüksek ve tek bir kulede toplanmasının çevre halkına zararının da minimuma indirileceğini söyleyen Yaşar, “Çeşitli ülkelerde bu tür modeller kullanılıyor. İstanbul Çamlıca’da da böyle bir model var. Tek bir kule olduğu için görüntü kirliliği oluşturmuyor, üstelik kule çok yüksek olduğu için insan sağlığına verdiği zarar da minimum seviyede. Biz de Şentepe’de böyle bir kule yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.
Kule yapımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerin ardından Şentepe’de bulunan gecekonduların tahliyesine de başlandı. Gecekondu sahiplerine arsalarının ölçüsüne eş değerde yakın çevrede yerler tahsis edildi. 52 vatandaş ve 4 televizyonun arsalarının bulunduğu alanda 49 vatandaşla anlaşmaya varıldı. 879 metrekare arsası bulunan 4 televizyonun yetkilileri ile görüşmeler sürüyor. Bölgede 32 bin 492 metrekare kamulaştırma tamamlandı. Medya kulesinin tamamlanmasıyla birlikte çevrede görüntü kirliliği kaldırılmış olacak. Toplam 33 bin 371 metrekare alan üzerine kurulması planlanan alanda tek bir kulede tüm televizyonların vericileri bulunabilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz