Yenimahalle Belediyesi’nden Vergi Uyarısı

Yenimahalle Belediyesi vergi ödeme tarihleri konusunda vatandaşları uyardı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Emlak Vergisi,...

Yenimahalle Belediyesi vergi ödeme tarihleri konusunda vatandaşları uyardı. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Emlak Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi ile iş yerlerinden alınan Çevre Temizlik Vergileri’nin 2013 yılı 1. taksitlerinin ödeme sürelerinin 31 Mayıs 2013 Cuma günü sona ereceği bildirildi.

Mükelleflerin, zaman kaybını önlemek amacıyla ödemelerini 211656 nolu posta çeki hesabına, vatandaşlık numarası veya belediye vergi numarası ile Halk Bankası, TEB, Denizbank, Vakıfbank, İNG Bank ve Şekerbank Şubeleri’ne de yapabilecekleri belirtildi. Bunun yanı sıra vatandaşların telefon belediyeciliğini kullanarak 3440077 numaralı telefon numarasından ve günün her saati www.yenimahalle.bel.tr adresinden yine T.C. ve sicil numarasını girerek online olarak ödeme işlemlerini zahmetsizce gerçekleştirebilecekler.

Reklam
Reklam

Belediye’nin yaptığı anlaşma ile vatandaşlara vergi ödemelerinde 5 taksit imkanı sağlandı. “World” özelliği taşıyan kredi kartına sahip vatandaşlar, vergi ödemelerini faizsiz 5 eşit taksite ödeyebilecekler. Geçmiş dönem borçlarını da kapsayan bu uygulama ile birikmiş vergi borçları sorun olmaktan çıkacak.

Yaşlı, engelli, hasta ve hamile vatandaşların 444 93 64 numaralı telefonu aramaları halinde, mobil tahsilât aracı ikamet adresine giderek mükelleflerin tahsilat işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor. Mobil vezne aracı sayesinde vatandaşlar evlerinin önünde ödemelerini yapabilecek. Yenimahalleliler, belediye hizmet binası, Çayyolu, Batıkent, Gazi, Şentepe ve Karşıyaka semt birimlerinde bulunan veznelerden de nakit veya kredi kartı ile ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Vezneler hafta sonuna denk gelen 25-26 Mayıs tarihlerinde de açık olacak. Vergi ödeme işlemleri 31 Mayıs 2013 saat 17.00’da sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: