Yenimahalle Belediyesi’nden Vip Hizmet

Yenimahalle Belediyesi tarafından genişletilen Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı bu yıl da Kurban Bayramı’nda...

Yenimahalle Belediyesi tarafından genişletilen Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı bu yıl da Kurban Bayramı’nda vatandaşların gözdesi oldu. Kurban kesimine başlanan alanda, otomatik kesimhaneler vatandaşlara büyük kolaylık sağladı.

Vatandaşlar ve besiciler bayram namazlarını Yenimahalle Belediyesi tarafından alanda kurulan çadırda kıldılar. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras da sabahın erken saatlerinde alana gelerek hem çalışmaları yerinde izledi hem de vatandaşlar ile bayramlaştı. Olası aksilikleri önlemek amacıyla belediye çalışanlarına uyarılarda bulunan Aras, Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşların bayramı huzur içinde geçirebilmeleri ve düzen içinde kurbanlarını kesmeleri amacıyla gerekli bütün tedbirleri aldıklarını söyledi. Aras, “Belediye olarak vatandaşlarımızın güzel bir bayram geçirebilmeleri için gerekli tüm çalışmaları aylar öncesinden yaptık ve önlemlerimizi aldık” dedi.

Reklam
Reklam

YAKACIK’A VATANDAŞ AKINI

Kurban Bayramı’nın ilk günü vatandaşlar Yakacık Kurban alanına akın ederek kurbanlarını kestiler. Kurban kesimine başlanan alanda, otomatik kesimhaneler vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Belediyenin kurban alanında bulunan 2 ayrı tesisinde, kurbanlar 5 dakikada kesilerek 4 poşet halinde vatandaşlara teslim edildi. Kurbanlıklar modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından kesilirken; belediyeye bağlı temizlik ekipleri de gün boyu alanda temizlik yaptı. 8 bini büyükbaş 5 bini küçükbaş olmak üzere 13 bin kurbanlıkla hizmet veren alanda, ilk gün yaklaşık bin 200 büyükbaş kurbanlık, otomatik kesimhanede kesilerek vatandaşlara poşetler içinde teslim edildi.

GÜN BOYU DENETİM

Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda trafik sorunu çözmek amacıyla araçların alana girmesi belediye ekipleri tarafından engellendi. Vatandaşlar kurban alanına servis araçları ile çıkarılırken, kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşlara teslim edildi. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu alanda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasını engellemek üzere denetimler sürdü. Zabıta ekipleri ise Yenimahalle genelinde cadde, sokak aralarında kurban kesilmesini engelleyerek çirkin görüntülerin yaşanmaması için gün boyu denetim yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz