Yenimahalle Kurban Bayramı’na Hazırlanıyor

Yenimahalle Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hazırlıklara başladı. Belediye ekipleri Kurban Bayramı’nda istenmeyen...

Yenimahalle Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hazırlıklara başladı. Belediye ekipleri Kurban Bayramı’nda istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmaması ve kesimlerin hijyenik şartlarda gerçekleşmesi için titiz bir çalışma yürütürken, Yakacık Kurban alanında kurbanlık satmak isteyenlerin yerleri de kura çekimi ile belirlendi.

Yenimahalle’de kurbanlık satışları Hurdacılar Sitesi Karşısı Yakacık Yolu üzerinde kurulan 330 çadır kapasiteli alanda yapılacak. Yakacık Kurban pazarında 3 adet monoray sistemiyle günde 400 büyükbaş hayvan 5 dakika gibi kısa bir zamanda kesilecek ve vatandaşlara 8 parça halinde poşetlenerek teslim edilecek. İlçe Kurban Komisyonu’nun belirleyeceği fiyat üzerinden hizmet verecek olan mezbahada, kurban kesimi için vatandaşlar sıra fişlerini Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce başlamak üzere Zabıta Müdürlüğü’nden alabilecekler. Vatandaşlar ayrıca Batıkent Andaç Pazar Yeri, Batıkent Ergazi Pazar Yeri, Çamlıca Mahallesi Pazar Yeri, Şentepe Pazar Yeri, Demet Pazar Yeri, Ümitköy Pazar Yeri ve Serhat Mahallesi Pazar Yeri’nde de calaska sistemi (zincirle ağırlığı yukarı kaldıran sistem) ile kurbanlarını kestirebilecekler.

Reklam
Reklam

Altyapısı hazırlanmış, asfaltı atılmış kurban satış merkezinde geceleri de aydınlatma yapılacak. Kafeteryadan duşa, elektrik-su bağlantılarından lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarlarda bobcat adı verilen temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken; alanda koku olmaması için sürekli ilaçlama yapılacak. Güvenlik ve zabıta ekipleri ise 24 saat hizmet verecek. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunacağı alanlarda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmeyecek.

Kurban Bayramı’nda vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için gerekli bütün tedbirleri aldıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizdeki kurbanlık satış yerinde zabıta ve veteriner ekiplerimiz tarafından bayram sonuna kadar denetimler aralıksız olarak yapılacak. Belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı içerisinde kurbanlıklarını ilçemizdeki satış yerlerinden alabilirler” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: